Догори
Дати відгук

Одесит намагався продати 70 кілограмів ртуті

За кілограм отруйної речовини правопорушник просив 1000 доларів США.

1 хв на прочитання06 Жовтня 2022, 20:00
Поділитись:

Надзвичайно токсичний для людини «товар» 75-річний чоловік намагався збути за 60 тисяч доларів США.

Працівники Управління Служби безпеки України в Одеській області та детективи Слідчого управління ГУНП в Одеській області встановили, що житель Таїровської селищної громади за місцем мешкання здійснює продаж ртуті металічної, сполуки якої належать до надзвичайно токсичних для людини речовин першого класу небезпеки. Небезпечне зберігання створює передумови до настання тяжких негативних наслідків у вигляді виникнення надзвичайних подій та ситуацій.

За кілограм отруйної речовини правопорушник просив 1000 доларів США.

В рамках провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, правоохоронці провели низку санкціонованих судом заходів і задокументували злочинну діяльність фігуранта.

Його затримали під час спроби реалізувати 70 кілограмів ртуті за 60 тисяч доларів США.

Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому про підозру в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті отруйних речовин – металічної ртуті в особливо великих розмірах без спеціального на те дозволу.

Такі дії, згідно з чинним законодавством, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Зараз правоохоронці звертаються до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. В ході досудового розслідування вони встановлюватимуть, де саме чоловік придбав небезпечну речовину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.