Догори
Дати відгук

Одещина методом експлантації вдруге подарувала шанс на життя трьом важкохворим пацієнтам

Не дивлячись на реалії сьогодення, наша держава та українська медицина продовжують розвиватися

1 хв на прочитання15 Липня 2024, 10:42
Одещина методом експлантації вдруге подарувала шанс на життя трьом важкохворим пацієнтам.
Фото ілюстративне Одещина методом експлантації вдруге подарувала шанс на життя трьом важкохворим пацієнтам. Фото ілюстративне
Поділитись:

Завдяки командній роботі медиків з Одещини, фахівців-трансплантологів Національного інституту Амосова та колег з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова проведено унікальну медичну практику - експлантацію органів (серця та нирок) задля спасіння трьох важкохворих пацієнтів.

У Роздільнянській лікарні було повторно проведено експлантацію, де донором став 40-річний чоловік. Внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу та інтенсивного внутрішньомозкового крововиливу у пацієнта було діагностовано смерть головного мозку.

Згідно з чинним законодавством і клінічними протоколами, після скликання спеціальних консиліумів, лабораторно-інструментальних методів обстеження та кінцевого констатаційного висновку фахівців, трансплант-координатор провів бесіду з родичами, які дали згоду на донорство померлого пацієнта.

Наразі команда трансплантологів Національного інституту Амосова оперативно транспортує на гелікоптері серце, а спеціалісти з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова проводитимуть подальші пересадки нирок.

Медична спільнота Одещини щиро співчуває близьким померлого та висловлює велику шану родичам за таке складне, але надзвичайно вольове рішення!

На сьогоднішній час трансплантація вважається індикатором якості та рівня надання медичної допомоги, а також ступенем розвитку країни та суспільства. Не дивлячись на реалії сьогодення, наша держава та українська медицина продовжують розвиватися та покращувати свої можливості у сфері надання медичних послуг!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost