Догори
Дати відгук

Одеса повстала проти шкуродерів, тривають протести (відео)

Зоозахисники, екоактивісти та небайдужі громадяни зібралися під міським відділком поліції.

2 хв на прочитання05 Лютого 2021, 13:14
Одесити прийшли під будівлю поліції, щоб покарати кривдника хаскі Марса Одесити прийшли під будівлю поліції, щоб покарати кривдника хаскі Марса
Поділитись:

Просто зараз сотні одеситів зібралися в центрі міста та вимагають покарати шкуродера з Холодної Балки, який мало не вбив хаскі. Відео з місця події транслюють у соцмережі, про мітинги у Facebook написала зоозахисниця Юлія Джуліан

Нагадаємо, що громадськість сколихнула історія хаскі, на ім'я Марс. 31 січня в селі Холодна Балка місцевий мешканець жорстоко познущався з пса: пробив йому череп і зламав щелепу та намагався задушити. 

На місце інциденту приїхала поліція, але чоловіка, якого підозрюють у шкуродерстві, відпустили до з'ясування обставин. Екоактивісти та зоозахисники бояться, що поліція хоче «спустити справу на гальмах» й агресор уникне покарання. 

Зоозахисники та небайдужі громадяни зібралися біля будівлі на вулиці Єврейська, 12 годину тому, о 12:00. Серед присутніх — активісти ГО «Собачий патруль Одеси», «Закон природи», волонтери організації «Кіт і Пес».

Вони тримають перед собою плакати із закликами покарати шкуродера з Холодної Балки. Дехто видрукував і приніс фото постраждалого хаскі Марса.

Активісти кажуть, що виступають проти повного невиконання поліцією превентивних заходів щодо захисту прав тварин та небажання виїжджати на виклики для припинення жорстокого поводження з тваринами.

Організаторка пікету пояснює, що у справах щодо вбитих  і скалічених тварин правоохоронці припускають низку порушень. Зокрема, вони не виявляють і не опитують свідків, не направляють речові докази на експертизу, не додають у матеріали справи відеодокази з камер спостережень і мобільних телефонів свідків. 

Також поліцейські часто намагаються кваліфікувати жорстоке поводження з тваринами як адміністративне правопорушення, хоча вбивство тварини перед малолітніми свідками підпадає під дію Карного кодексу.

Нагадаємо, що днями зоозахисниці Олені Корінь зателефонувала знайома мешканка села Суха Балка у Біляївському районі, яка колись взяла у неї з притулку цуценя. Попросила допомоги для своєї сусідки, у якої, за її словами, шкуродер скалічив хаскі. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко