Очищають товсту кишку та виводять токсини: на що здатна солона вода та лимонний сік
У більш рідкісних випадках запор може бути наслідком обструкції
Причини запорів можуть бути як внутрішні, так і зовнішні. Тривале застосування проносних засобів може призвести до зниження моторики товстої кишки. У більш рідкісних випадках запор може бути наслідком обструкції, наприклад пролапсу прямої кишки.
Зовнішні причини:
- Нездорові харчові звички
- Зловживання наркотиками
- Зловживання алкоголем або кофеїном
- Недостатнє споживання рідини
- Низьке споживання клітковини
У той же час гіпотиреоз (низький гормон щитовидної залози) також може призвести до частих запорів і збільшення ваги.
Бувають випадки, коли запор зумовлений генетичними факторами.
Обережно!
Не пробуйте цей метод детоксикації, якщо у вас високий кров’яний тиск або інші хронічні захворювання, під час вагітності або годування груддю.
Інгредієнти + спосіб приготування
- 2 столові ложки солі (як можна чистішої)
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 л гарячої води
Помістіть сіль в скляну банку, додайте гарячу воду і сік лимона. Накрийте кришкою, енергійно струсіть банку до повного розчинення солі і якомога швидше випийте отриманий розчин.
Ляжте на ліжко на один бік і ніжно помасажуйте живіт, потім поверніться на інший бік і продовжуйте масаж.
Розчин швидко почне діяти, але навіть якщо вам захочеться сходити в туалет, спробуйте стриматися якомога довше, в ідеалі близько 30 хвилин, щоб організм засвоїв всю прийняту сіль.
Вам може знадобитися сходити в туалет кілька разів, поки товста кишка повністю не спорожниться і не очиститься.
Після цієї детоксикації рекомендується пробіотик, щоб допомогти відновити рівень корисних бактерій у мікробіомі.
Також рекомендується вживати максимально здорову їжу, щоб забезпечити організм необхідними поживними речовинами та електролітами.
Рекомендовані продукти:
- Соєве молоко
- Йогурт
- гарбуз
- Молоко коров’яче незбиране
- Шпинат
- селера
- Солоні огірки
- авокадо
- листя салату
- Чорнослив
- Насіння і горіхи
- Томатний сік
- Курага
- оливки
- Тофу
- Сочевиця, квасоля, соя
- Банан