Догори
Дати відгук

Оброблення відходів: з червня підприємствам потрібно буде мати дозвіл на операції з сортування та подрібнення

До операцій з оброблення відходів належать також дроблення, ущільнення, гранулювання, сушіння, подрібнення, змішування, перепакування.

2 хв на прочитання18 Травня 2024, 21:35
Оброблення відходів та дозіл для підприємств Оброблення відходів та дозіл для підприємств
Поділитись:

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №314 “Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану”. Цим рішенням Уряд дав час бізнесу адаптуватися до нових умов роботи в рамках реформи управління відходами. Однак, ті хто планують працювати у цій сфері, із 9 січня мали 5 місяців, щоб зібрати необхідні документи та отримати дозвіл. 

Відтак, по завершенню 9 червня здійснювати захоронення чи переробку відходів зможуть лише підприємства, які матимуть дозволи, говорять у Міндовкілля. А отже буде підтверджено, що вони відповідають встановленим вимогам, мають необхідну матеріально-технічну базу та кваліфікований персонал, і їх діяльність не завдаватиме шкоди людям та довкіллю.

Завод «Інтерпайп Сталь» став першим підприємством металургійної галузі, що отримало дозвіл на проведення операцій з оброблення відходів на електронній платформі «ЕкоСистема». Про це повідомила пресслужба Interpipe у Фейсбуці, передає Укрінформ.

В компанії наголошують, що весь шлях оформлення дозволу на здійснення операцій з оброблення відходами на новій онлайн-платформі «ЕкоСистема», розробленій Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, вдалося пройти в рамках онлайн-тренінгу.

Законодавчі акти України, що передбачають надання послуги включають

  • Закон України «Про управління відходами»;
  • Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності»;
  • Закон України «Про адміністративні послуги»;
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2023 №1328 « Про затвердження Порядку видачі, відмови у видачі, анулювання дозволу на здійснення операцій оброблення відходів».

Де отримати

Видача або відмова у видачі здійснюється виключно в електронній формі через інформаційну систему управління відходами, що є функціональним модулем Єдиної екологічної платформи “ЕкоСистема”.

Ознайомитися з переліком документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, можна тут. 

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.