Обід по-голландськи: 3 оригінальні рецепти

3 хв на прочитання25 Травня 2023, 23:50

Кухня Нідерландів не надто відома у світі, однак у цій невеликій країні теж вміють смачно поїсти.

Голландки – просто чудові господині, які люблять не лише смачно поїсти, а й смачно приготувати. До затребуваних ласощів нідерландської кухні відносяться страви з риби, а саме смажена або відварена камбала, оселедець, тріска, морський вугор, устриці та мідії. Але крім цього традиційними є картопля, овочі, м'ясо, випічка та різноманітні десерти.

Пропонуємо до вашої уваги три затребувані рецепти нідерландської кухні, які варто спробувати приготувати кожній господині.

Нідерландський гороховий суп, що є кулінарним символом цієї країни. Покуштувавши хоча б одну ложечку цього ароматного, густого та гарячого супу, захочеться спробувати його знову і знову.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Попередньо залити горох водою і дати йому настоятися близько трьох годин. Далі взяти каструлю, викласти горох, свинячі ребра, бекон і залити все це водою - варити 1 годину.
  2. Наступним етапом підготувати овочі – помити, очистити та нарізати кубиками. Після цього дістати з каструлі ребра і бекон – нарізати шматочками.
  3. Овочі додати|добавляти| в бульйон і відварювати протягом 25 хвилин|мінути|. Далі повернути назад у каструлю бекон, м'ясо та ковбасу, порізану на невеликі шматочки.
  4. По завершенні приправити суп спеціями та можна насолоджуватися дегустацією страви.

Стамппот

Це картопляно-овочеве пюре, яке подається з копченою ковбасою або беконом. Стамппот – це та сама страва, без якої немає сенсу нідерландська кухня.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити, цибулю порей нарізати кубиками і зварити.
  2. Капусту нарізати соломкою і відварити разом із картоплею.
  3. Далі обсмажити трохи бекон, сосиски відварити.
  4. Додати в картоплю з капустою вершкове масло, молоко, бекон та спеції - потовкти всі інгредієнти в пюре.
  5. Викласти на тарілку овочеве пюре, а зверху сосиски.

Паасброт

Голландський солодкий паску. Цей хліб вважається найсмачнішим і найпопулярнішим серед традиційної голландської випічки.

Інгредієнти для тесту:

Спосіб приготування:

  1. Робимо тісто - в розм'якшене при кімнатній температурі масло додати цукор, вершкове масло, сіль, яйце, молоко, дріжджі, борошно і замісити тісто.
  2. Родзинки заздалегідь залити окропом, щоб розпарився. Мигдаль також залити гарячою водою - після його просушити, очистити від шкірки і перемолоти в крихту. Далі змішати мигдальну крихту з цукром, лимонним соком та яєчними жовтками – начинка для паски готова.
  3. У тісто, що підійшло, акуратно додати родзинки, вишню, смородину, журавлину, цукати і волоські горіхи - перемішати.
  4. Розділити тісто на дві рівноцінні половини, розкотити кожну прямокутний пласт, викласти на середину кожного пласта мигдальну начинку і загорнути, защипуючи краї.
  5. Викласти паасброт на лист, застелений пергаментом. Змастити випічку яєчним жовтком та дати постояти близько 15 хвилин.
  6. Далі помістити солодкий хліб у духовку та випікати близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: