- Головна
 - Новини
 - Агро
 - С/Г продукція
 - Обід по-голландськи: 3 оригінальні рецепти
 
Обід по-голландськи: 3 оригінальні рецепти
Кухня Нідерландів не надто відома у світі, однак у цій невеликій країні теж вміють смачно поїсти.
 Голландки – просто чудові господині, які люблять не лише смачно поїсти, а й смачно приготувати. До затребуваних ласощів нідерландської кухні відносяться страви з риби, а саме смажена або відварена камбала, оселедець, тріска, морський вугор, устриці та мідії. Але крім цього традиційними є картопля, овочі, м'ясо, випічка та різноманітні десерти.
Пропонуємо до вашої уваги три затребувані рецепти нідерландської кухні, які варто спробувати приготувати кожній господині.
Нідерландський гороховий суп, що є кулінарним символом цієї країни. Покуштувавши хоча б одну ложечку цього ароматного, густого та гарячого супу, захочеться спробувати його знову і знову.
Складові:
- Горох – 250 г
 - Бекон – 150 г
 - Свинячі ребра – 2 шт.
 - Картопля – 3 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Цибуля порей – 2 шт.
 - Корінь селери – 1 шт.
 - Ковбаса копчена – 1 шт.
 - Сіль та перець – за смаком
 
Спосіб приготування:
- Попередньо залити горох водою і дати йому настоятися близько трьох годин. Далі взяти каструлю, викласти горох, свинячі ребра, бекон і залити все це водою - варити 1 годину.
 - Наступним етапом підготувати овочі – помити, очистити та нарізати кубиками. Після цього дістати з каструлі ребра і бекон – нарізати шматочками.
 - Овочі додати|добавляти| в бульйон і відварювати протягом 25 хвилин|мінути|. Далі повернути назад у каструлю бекон, м'ясо та ковбасу, порізану на невеликі шматочки.
 - По завершенні приправити суп спеціями та можна насолоджуватися дегустацією страви.
 
Стамппот
Це картопляно-овочеве пюре, яке подається з копченою ковбасою або беконом. Стамппот – це та сама страва, без якої немає сенсу нідерландська кухня.
Складові:
- Картопля – 1 кг
 - Бекон – 150 г
 - Савойська капуста – 300 г
 - Цибуля порей – 2 шт.
 - Копчені сосиски – 400 г
 - Молоко – 250 мл
 - Вершкове масло – 1 ст.л.
 - Перець, сіль та лавровий лист – за смаком
 
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити, цибулю порей нарізати кубиками і зварити.
 - Капусту нарізати соломкою і відварити разом із картоплею.
 - Далі обсмажити трохи бекон, сосиски відварити.
 - Додати в картоплю з капустою вершкове масло, молоко, бекон та спеції - потовкти всі інгредієнти в пюре.
 - Викласти на тарілку овочеве пюре, а зверху сосиски.
 
Паасброт
Голландський солодкий паску. Цей хліб вважається найсмачнішим і найпопулярнішим серед традиційної голландської випічки.
Інгредієнти для тесту:
- Борошно – 600 г
 - Молоко – 200 мл
 - Дріжджі – ¼ пачки
 - Вершкове масло – 50 г
 - Яйця – 1 шт.
 - Вишня – 50 г
 - Родзинки - 50 г
 - Смородина – 50 г
 - Журавлина – 50 г
 - Волоські горіхи – 50 г
 - Цукати – 50 г, цукор – 15 г
 - Начинка:
 - Яйця – 3 шт.
 - Мигдаль – 150 г
 - Цукор – 150 г
 - Лимон – 1 ч.л.
 
Спосіб приготування:
- Робимо тісто - в розм'якшене при кімнатній температурі масло додати цукор, вершкове масло, сіль, яйце, молоко, дріжджі, борошно і замісити тісто.
 - Родзинки заздалегідь залити окропом, щоб розпарився. Мигдаль також залити гарячою водою - після його просушити, очистити від шкірки і перемолоти в крихту. Далі змішати мигдальну крихту з цукром, лимонним соком та яєчними жовтками – начинка для паски готова.
 - У тісто, що підійшло, акуратно додати родзинки, вишню, смородину, журавлину, цукати і волоські горіхи - перемішати.
 - Розділити тісто на дві рівноцінні половини, розкотити кожну прямокутний пласт, викласти на середину кожного пласта мигдальну начинку і загорнути, защипуючи краї.
 - Викласти паасброт на лист, застелений пергаментом. Змастити випічку яєчним жовтком та дати постояти близько 15 хвилин.
 - Далі помістити солодкий хліб у духовку та випікати близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
