Традиційні паски теж можуть бути низькокалорійними. «Здорові люди» опублікували прості святкові рецепти з правильного харчування (ПХ), які не вплинуть ні на самопочуття, ні на фігуру.
Як знизити її калорійність: вершкове масло та вершки можна замінити сметаною чи знежиреним м'яким сиром, замість жирного сиру взяти рікотту чи сир із низьким відсотком жирності — 5 %. Цукор замінити на цукрозамінник (це в рази знизить калорійність страви).
КБЖВ на 100 г продукту — 176:9:11:11.
Інвентар — форма для паски, марля, міксер.
Інгредієнти:
рікотта — 250 г;
м'який сир – 130 г;
вершковий сир – 220 г;
сухофрукти (родзинки, кураги) – 100 г;
цукрозамінник;
ванілін.
Приготування.
Застелити форму для паски кількома шарами марлі.
Сухофрукти промити та замочити на годину, злити рідину, потім трохи просушити. Курагу нарізати.
Збити блендером рікотту, м’який і вершковий сир, додати сухофрукти та цукрозамінник, ванілін — за смаком.
Викласти масу у форму та закрити краями марлі. Зверху поставити прес і покласти в холодильник на ніч.
Уранці прибрати марлю, а паску викласти на таріль.
КБЖВ на 100 г — 247:10:10:29
Інгредієнти:
яйця С1 — 2 шт.;
сир 5 % — 200 г;
цукрозамінник — 8 г;
кокосова олія — 45 г;
рисове борошно — 110 г;
кукурудзяний крохмаль — 35 г;
сіль — дрібка;
сік лимона — 20 г;
розпушувач — 10 г;
родзинки — 100 г.
Приготування.
Родзинки промити і замочити у воді на годину, злити воду і просушити.
Збити яйця із сіллю. Потім додати цукрозамінник і збити до піни.
Ввести в масу сік лимона та м'яку кокосову олію.
Змішати борошно, крохмаль і розпушувач.
Поєднати всі інгредієнти, додати родзинки. Тісто має бути щільним.
Змастити олією форму для паски та заповнити форму на 3/4.
Випікати при 170 ° С одну годину.
Інгредієнти:
білок яйця — 25 г;
цукрозамінник еритрит — 50 г;
лимонний сік — 5 г;
підсолоджувач — 1 г.
Приготування.
Змішати білок та еритрит і довести на водяній лазні до температури 50 С°. Додати сік лимона та підсолоджувач.
Збивати до пишної піни і прикрасити глазур'ю ПХ-паску.
Також ми розповідали про Великодній стіл: топ найкращих рецептів сирної паски.