Низькокалорійні великодні паски: рецепти та лайфхаки

2 хв на прочитання12 Квітня 2023, 00:23
Фото з відкритих джерел

Правильне харчування можливе і при святкуванні Великодня.

Традиційні паски теж можуть бути низькокалорійними. «Здорові люди» опублікували прості святкові рецепти з правильного харчування (ПХ), які не вплинуть ні на самопочуття, ні на фігуру.

Сирна ПХ-паска

Як знизити її калорійність: вершкове масло та вершки можна замінити сметаною чи знежиреним м'яким сиром, замість жирного сиру взяти рікотту чи сир із низьким відсотком жирності — 5 %. Цукор замінити на цукрозамінник (це в рази знизить калорійність страви).

КБЖВ на 100 г продукту — 176:9:11:11.

Інвентар — форма для паски, марля, міксер.

Інгредієнти:

рікотта — 250 г;

м'який сир – 130 г;

вершковий сир – 220 г;

сухофрукти (родзинки, кураги) – 100 г;

цукрозамінник;

ванілін.

Приготування.

Застелити форму для паски кількома шарами марлі.

Сухофрукти промити та замочити на годину, злити рідину, потім трохи просушити. Курагу нарізати.

Збити блендером рікотту, м’який і вершковий сир, додати сухофрукти та цукрозамінник, ванілін — за смаком.

Викласти масу у форму та закрити краями марлі. Зверху поставити прес і покласти в холодильник на ніч.

Уранці прибрати марлю, а паску викласти на таріль.

Великодня ПХ-паска

КБЖВ на 100 г — 247:10:10:29

Інгредієнти:

яйця С1 — 2 шт.;

сир 5 % — 200 г;

цукрозамінник — 8 г;

кокосова олія — 45 г;

рисове борошно — 110 г;

кукурудзяний крохмаль — 35 г;

сіль — дрібка;

сік лимона — 20 г;

розпушувач — 10 г;

родзинки — 100 г.

Приготування.

Родзинки промити і замочити у воді на годину, злити воду і просушити.

Збити яйця із сіллю. Потім додати цукрозамінник і збити до піни.

Ввести в масу сік лимона та м'яку кокосову олію.

Змішати борошно, крохмаль і розпушувач.

Поєднати всі інгредієнти, додати родзинки. Тісто має бути щільним.

Змастити олією форму для паски та заповнити форму на 3/4.

Випікати при 170 ° С одну годину.

Глазур для ПХ-паски

Інгредієнти:

білок яйця — 25 г;

цукрозамінник еритрит — 50 г;

лимонний сік — 5 г;

підсолоджувач — 1 г.

Приготування.

Змішати білок та еритрит і довести на водяній лазні до температури 50 С°. Додати сік лимона та підсолоджувач.

Збивати до пишної піни і прикрасити глазур'ю ПХ-паску.

Також ми розповідали про Великодній стіл: топ найкращих рецептів сирної паски.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: