Нутриціолог дала рецепт салату для очистки печінки
Салат очищає печінку від грибків та токсинів, сприяє викиду жовчі та очищенню жовчного міхура.
Нутриціолог Ганна Гоголенко порадила почати з очищення в домашніх умовах, наприклад, за допомогою простого салату.
«Цей салат ще називають «Метелик». Він дуже корисний! Про його цілющі та очищувальні властивості для печінки знали ще наші прабабусі», – розповіла Ганна.
Салат «Метелик» очищає печінку від грибків та токсинів, сприяє викиду жовчі та очищенню жовчного міхура, нормалізує роботу ШКТ, покращує перистальтику кишечника, вбиває патогенні мікроорганізми, віруси, бактерії, палички та завдяки рослинним жирам і кислоті лимонного соку, м’яко очищає протоки жовчного міхура, покращує колір обличчя, насичує організм вітамінами.
Інгредієнти:
- буряк -1 шт.,
- лимонний сік,
- мед – 1 ч. ложка,
- сумах (спеція) – 1 ч. ложка,
- оливкова олія,
- кедрова олія – 2 ст. ложки,
- 3 зубчики часнику,
- чорний перець за смаком,
- підсушені грецькі горіхи — 2 ст. ложки.
Рецепт:
Сирий буряк натерти на тертці. Полити соком лимона та оливковою/кедровою олією і дати постоятись 10 хвилин. Це допоможе прибрати несмачний сирий присмак у буряків!
Додати мед, спеції та підсушені горіхи.
До слова, варто знати чим можна замінити сіль: 9 натуральних продуктів на кожній кухні.