Догори
Дати відгук

Новий штам коронавірусу «проліз» уже в 60 країн світу

Також у 23 країнах виявлено штам вірусу з ПАР ‒ на три країни більше, ніж тижнем раніше.

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 09:28
Поділитись:

Заразний штам коронавірусу, що був виявлений у Великій Британії, зафіксований вже у 60 країнах світу. Про це йдеться в оприлюдненому в середу щотижневому звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

«До цього часу 60 країн, що входять в усі шість регіонів ВООЗ, повідомляли або про імпортовані випадки цього варіанту вірусу, або про внутрішні випадки його передачі», — наголошується в документі.

У ВООЗ уточнили, що за тиждень кількість країн із зазначеним «британським» типом вірусу зросла на 10.

Також у 23 країнах виявлено штам вірусу з ПАР — на три країни більше, ніж тижнем раніше.

За даними ВООЗ за 19 січня, за час пандемії Covid-19 підтверджені 94 млн 124 тис. 612 випадків вірусу, всього померли 2 млн 34 тис. 527 інфікованих.

Нагадаємо, влада Великої Британії e грудні визнала, що в країні циркулює новий штам Covid-19. Він вважається не більш смертоносним, ніж «класичні» варіанти інфекції, проте набагато швидше поширюється. Тоді ряд країн світу зупинив сполучення з Королівством.

Нагадаємо, що чернігівський лікар-невролог  Анатолій Німчук переконаний, що коронавірус не передається через предмети чи руки. Для того, щоб заразитись, необхідно вдихнути повітря з частинками вірусу.

Як написав медик, щохвилини обробляти руки антисептиком немає жодного сенсу, як й обробляти вулиці/під’їзди тощо.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.