Новий 2024-2025 навчальний рік – розпочався!

2 хв на прочитання02 Вересня 2024, 17:45
Новий навчальний рік

Майже 1 мільйон дітей навчається онлайн: приблизно 600 тисяч – в Україні, ще майже 400 тисяч – за кордоном. 

В Україні сьогодні стартував новий навчальний рік. Незмінним пріоритетом у роботі навчальних закладів є безпекова складова.

Українська освіта продовжує працювати навіть у найскладніших умовах і вже втретє розпочинає новий навчальний рік в умовах воєнного стану. 

За інформацією МОН майже 1 мільйон дітей навчається онлайн: приблизно 600 тисяч – в Україні, ще майже 400 тисяч – за кордоном. 

Також у відомстві говорять, що, 400 тисяч дітей через брак укриттів на прифронтових територіях навчаються дистанційно. І додають, що потреби значно більші – необхідно побудувати ще 165 укриттів у восьми прифронтових і прикордонних областях. Якщо побудувати укриття неможливо, громади закуповуватимуть автобуси, які підвозитимуть дітей до шкіл з укриттями.

Символічно, що перший урок було присвячено вшануванню Захисників України, які віддали життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Адже перемагає той, хто пам'ятає.

Незважаючи на непрості умови, в Украні продовжують з'являтися нові сучасні заклади освіти.

Зокрема, на Одещині сьогодні офіційно відкрили новий сучасний ліцей, де навчатимуться 800 дітей.

За словами очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, ліцей потрапив до проєкту «Велике будівництво» ще до повномасштабного вторгнення і, після вимушеної перерви, був все ж таки добудований за усіма сучасними європейськими стандартами.

«Відсьогодні тут навчатимуться 90 першокласників: 45 дівчаток і 45 хлопчиків — жителів Авангардівської громади. Ці дітки вперше переступили поріг сучасного, комфортного, а головне безпечного освітнього середовища. Всього ж у закладі навчатимуться понад 800 дітей», — зазначив Кіпер.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: