Догори
Дати відгук

Нові лікарні для хворих на COVID-19 відчинять лише після Нового року (відео)

Про це заявив нардеп

1 хв на прочитання13 Листопада 2020, 11:23
Поділитись:

Голова політичної партії “За майбутнє” Ігор Палиця каже, що перепрофільовані медзаклади почнуть приймати хворих на новий коронавірус COVID-19 лише через два місяці. Про це він сказав у ефірі програми "Право на владу"

"Ми втратили вісім місяців, дуже шкода. Але попереду насуваються страшні часи, тому що зимою епідемія буде тільки посилюватися. Сьогодні є дуже багато районних лікарень, де уряд ухвалив рішення і дав команду на місця губернаторам перепрофілювати їх. Губернатори сказали: "Починаємо це робити", та вони не знають, що робити! Тому що вони фахово у цьому не розбираються", — зауважив Палиця.

За його словами, гроші на перепрофілювання досі не надійшли на місця.

"Щойно надійдуть гроші, буде ця субвенція на міста, це мине ще тиждень-два, поки казначейство їх відправить. Тиждень-два мине — це вже початок грудня. Поки вони проведуть процедури... Сьогодні немає тендерних, швидко знайдуть і куплять. Поліція це затвердить, підтвердить. Зроблять експертизу проєкту, щоб розвести кисень, це ще два-три тижні. Це Новий рік. Після Нового року — 15 січня, можливо, якісь лікарні почнуть працювати. 15 січня, це через два місяці", — сказав нардеп.  

Нагадаємо, нардеп розповів, коли в Україні введуть повний локдаун (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.