Німеччина видала ордер на арешт українця: підозрюють у причетності до підриву "Північних потоків"

1 хв на прочитання14 Серпня 2024, 10:32
ФОТО: берегова охорона Getty Images

Перший ордер прокуратура видала через 2 роки розслідування диверсії на газогонах "Північний потік".

Генеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт українського інструктора з дайвінгу, підозрюваного в причетності до підривів "Північних потоків". Рішення з'явилося майже через два роки після вибухів на газопроводі у Балтійському морі. Про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung.

Головним фігурантом справи, виявився українець, якого вони називають «Володимир С», який донедавна проживав у Польщі. За версією слідства, він разом із двома спільниками міг прикріпити вибухівку до трубопроводів. Наразі всі троє вже покинули територію Німеччини.

Підозрюваний, за даними слідства, був одним із пасажирів білого Citroën, який був зафіксований біля Рюгена в ніч на 8 вересня 2022 року. Автомобіль буцімто віз екіпаж на яхту "Андромеда", що транспортувала дайверів до місць підриву. "Володимира С." опізнали за фотографіями та показами свідків, і цих доказів було достатньо для видачі ордера на арешт. 

У березні 2023 року в західних ЗМІ з'явились матеріали з припущеннями, що за вибухом на російському газопроводі могли стояти неурядові групи. До цих груп, за даними журналіств, могли входити росіяни та українці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: