Догори
Дати відгук

Німеччина хоче завершити "Північний потік-2" та зберегти транзит газу через Україну (відео)

Про це у своєму виступі розповіла Ангела Меркель

1 хв на прочитання01 Липня 2020, 20:51
Поділитись:

Німеччина продовжує розглядати проєкт “Північний потік-2” як економічний і вважає за потрібне його завершити. Про це заявила сьогодні, 1 липня, канцлерка ФРН Ангела Меркель, відповідаючи на запитання парламентарів, повідомляє УНН.

“Ми думаємо, що завершити проєкт — правильно, і в цьому дусі ми працюємо”, — сказала вона. За словами Меркель, екстериторіальні санкції, якими погрожують США, “не відповідають розумінню (питань) права”, яке існує в Німеччині.

“Ми маємо справу з економічним проєктом, у якого є політичні аспекти”, — зазначила вона. Канцлерка додала, що після введення “Північного потоку-2” в експлуатацію Україна обов’язково повинна зберегти роль транзитера газу.

Сьогодні статс-секретар у МЗС ФРН Нільс Аннен на засіданні комітету Бундестагу з економіки та енергетики, присвяченому темі будівництва газопроводу “Північний потік-2” і збереження енергетичного суверенітету Європи заявив, що можливі нові санкції США щодо “Північного потоку-2” націлені на зупинку реалізації проєкту неприйнятні.  

 

Нагадаємо, 1 липня підвищили тарифи на доставку газу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost