Незвичайний метеор із синім свіченням висвітлив небо над Португалією та Іспанією

1 хв на прочитання19 Травня 2024, 12:20
Незвичайний метеор висвітлив небо над Португалією та Іспанією

Офіційного підтвердження про метеор не надходило. Однак кілька користувачів соціальних мереж поділилися зображеннями.

У ніч на 19 травня 2024 року в інтернеті з'явилося кілька відеороликів, на яких показано, як величезний метеор перетинає повітряний простір Іспанії та Португалії, освітлюючи небо у дивовижний неоново-синій колір. Мешканці регіону Перу-Піньєйру зафільмували метеор прямо над собою.

Від 5 на 6 травня був пік Майських Акварід — можливо, це пролетів якийсь з їх залишків, що трохи запізнився. Офіційного підтвердження про метеор не надходило. Однак кілька користувачів соціальних мереж поділилися зображеннями та відео неба, освітленого яскраво-синім світлом через метеор.

У найпоширеніших відео, знятих на відеореєстратор водія та на відкритому майданчику нічного клубу, видно спалах синього світла, що палає в небі над автобаном у Португалії та просто над головами людей у клубі. 

Влада Португалії сповістила, що їм надійшли повідомлення "про падіння об'єкта з неба", але їм досі не вдалося дізнатися, чи впав цей космічний гість на Землю, хоча, можливо, він просто згорів в атмосфері і є саме метеором, а не метеоритом — пише Publico.

Навесні та влітку жителі Землі можуть спостерігати найяскравіші метеорні дощі. Перші Червневі Боотиди починають з'являтися 22 червня — однієї з найкоротших літніх ночей і сипатимуться до 2 липня. Найяскравіші зорепади, які видно неозброєним оком – Персеїди – можна спостерігати з 17 липня по 24 серпня, пік припаде з 11 на 12 та з 12 на 13 серпня.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: