Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Астро
  • Незвичайний метеор із синім свіченням висвітлив небо над Португалією та Іспанією

Незвичайний метеор із синім свіченням висвітлив небо над Португалією та Іспанією

Офіційного підтвердження про метеор не надходило. Однак кілька користувачів соціальних мереж поділилися зображеннями.

1 хв на прочитання19 Травня 2024, 12:20
Незвичайний метеор висвітлив небо над Португалією та Іспанією Незвичайний метеор висвітлив небо над Португалією та Іспанією
Поділитись:

У ніч на 19 травня 2024 року в інтернеті з'явилося кілька відеороликів, на яких показано, як величезний метеор перетинає повітряний простір Іспанії та Португалії, освітлюючи небо у дивовижний неоново-синій колір. Мешканці регіону Перу-Піньєйру зафільмували метеор прямо над собою.

Від 5 на 6 травня був пік Майських Акварід — можливо, це пролетів якийсь з їх залишків, що трохи запізнився. Офіційного підтвердження про метеор не надходило. Однак кілька користувачів соціальних мереж поділилися зображеннями та відео неба, освітленого яскраво-синім світлом через метеор.

У найпоширеніших відео, знятих на відеореєстратор водія та на відкритому майданчику нічного клубу, видно спалах синього світла, що палає в небі над автобаном у Португалії та просто над головами людей у клубі. 

Влада Португалії сповістила, що їм надійшли повідомлення "про падіння об'єкта з неба", але їм досі не вдалося дізнатися, чи впав цей космічний гість на Землю, хоча, можливо, він просто згорів в атмосфері і є саме метеором, а не метеоритом — пише Publico.

Навесні та влітку жителі Землі можуть спостерігати найяскравіші метеорні дощі. Перші Червневі Боотиди починають з'являтися 22 червня — однієї з найкоротших літніх ночей і сипатимуться до 2 липня. Найяскравіші зорепади, які видно неозброєним оком – Персеїди – можна спостерігати з 17 липня по 24 серпня, пік припаде з 11 на 12 та з 12 на 13 серпня.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.