Догори
Дати відгук

Незвичайна знахідка: у Тайвані лікарі видалили з вуха жінки павука

Він не лише повзав, а й скинув екзоскелет.

1 хв на прочитання03 Листопада 2023, 20:14
Маленький павук у слуховому проході 64-річної жінки поруч із викинутим екзоскелетом. Фото: Медичний журнал Нової Англії Маленький павук у слуховому проході 64-річної жінки поруч із викинутим екзоскелетом. Фото: Медичний журнал Нової Англії
Поділитись:

У Тайвані жінка звернулася до клініки після того, як кілька днів не могла заснути, і лікарі виявили, що у її вусі повзає павук. Про це розповідають Sky News.

64-річна жителька Тайваню кілька ночей відчувала рух у лівому вусі, а потім клацання та шелест, які заважали їй заснути. Врешті-решт вона вирішила звернутися до лікарів.

Під час огляду лікарі виявили маленького павука, який рухався навколо її слухового проходу. Він відкинув свій екзоскелет, інакше відомий як тверде покриття тіла.

Доктор Тенчін Ван, директор отоларингологічного відділення муніципальної лікарні Тайнань, розповів, що потім лікарі відсмоктали павука й екзоскелет за допомогою трубки.

Він додав, що жінка «не відчувала болю, тому що павук був дуже маленьким» — близько 2-3 мм.

Але оскільки це був перший випадок линяння комахи у вусі людини, він написав звіт про випадок у журналі New England Journal of Medicine.

Доктор Ван також закликав усіх перевірятися за наявності таких самих симптомів.

Також ми розповідали, що болівійський хлопчик дів себе вкусити «чорній вдові», щоби стати Людиною-павуком — ось що з цього вийшло.

Окрім того, ми писали, що в Україні виявлено екзотичних отруйних павуків: Голубовська розповідає, як уникнути нової небезпеки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.