Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Незважаючи на роки розмов, жінок серед виступаючих на Асамблеї ООН — менше 10 %, заявляє Гутерріш

Незважаючи на роки розмов, жінок серед виступаючих на Асамблеї ООН — менше 10 %, заявляє Гутерріш

«Ми знаємо, що гендерна рівність сприяє миру, боротьбі зі зміною клімату та багато іншого».

1 хв на прочитання27 Вересня 2024, 00:36
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Генсек ООН Антоніо Гутерріш заявив у своєму акаунті в соцмережі Х, що гендерна нерівність повною мірою виявилася на засіданнях Генеральної Асамблеї організації, розповідає Deutsche Welle.

Лише 9 зі 133 виступаючих очільників держав та урядів — жінки. Незважаючи на роки розмов, жінок серед виступаючих на Асамблеї ООН — менше 10 %, констатував він.

«Це неприйнятно, особливо якщо врахувати, що ми знаємо, що гендерна рівність сприяє миру, боротьбі зі зміною клімату та багато іншого», — написав Гутерріш.

Очільниця «Жінок ООН» Сіма Бахус також обурилася співвідношенню, яке склалося на головній зустрічі організації у 2024 році.

«Як може бути, що коли ми голосно й неодноразово заявляємо про свою прихильність до гендерної рівності, тільки в 27 державах-членах сьогодні є жінки-президенти чи прем'єр-міністри?» — написала вона у статті на сайті організації.

Бахус підрахувала, що якщо не прискорити процес досягнення гендерної рівності в політиці, то дівчинці, яка народилася сьогодні, виповниться 39 років, перш ніж жінки займуть стільки ж місць у парламенті, як і чоловіки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я