Догори
Дати відгук

Незліченні потоки щурів атакували місто рибалок в Австралії (ФОТО, ВІДЕО)

Наразі в Україні теж спостерігається проблема з щурами та мишами, особливо на передовій.

1 хв на прочитання24 Листопада 2023, 14:17
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Поділитись:

Нашестя гризунів сталось в місті Карумба. Щурі знищують не лише збіжжя на полях, а й гризуть автомобілі та речі в будинках і на подвірʼях.

Свідки розповідають, що за 350 км від Карумби вздовж траси лежать мільйони померлих щурів — імовірно, вони загинули від хвороб і голоду, а кожного померлого щура зʼїдали інші голодні пацюки. Подібні апокаліптичні картини в Австралії не є рідкістю — там також катастрофічно розмножувались і інші інвазивні види тварин, що спричинено відсутністю достатньої кількості природних ворогів для іншоземних видів.

Австралія Карумба Щурі Україна Фото Відео
Австралія Карумба Щурі Україна Фото Відео
Австралія Карумба Щурі Україна Фото Відео
Фото з соцмереж

Наразі в Україні теж спостерігається проблема з щурами та мишами, особливо на передовій. Однак зазначена проблема викликана не збільшенням кількості  гризунів, а настанням зими — гризуни лізуть туди, де можна погрітись і поїсти. Проте такі умови можуть призвести і до зростання їхньої кількості. Тоді разом із гризунами прийде і чума — її переносять не самі щури, а блохи, які живуть на щурах.

Також ми писали, що гризуни дошкуляють на передовій, але через постійні контузії звичайні відлякувачі на них не діють: ось що радить хімік.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.