Неврожай зернових в Африці: постачальників шукають у Європі, зокрема, в Україні

1 хв на прочитання15 Серпня 2024, 11:42
ФОТО: Посуха у Південній Африці / AFP / Getty Images

Південноафриканським країнам доведеться імпортувати цьогоріч багато зерна, ООН шукає постачальників, щоб запобігти голоду.

Всесвітня продовольча програма (ВПП) Організації Об’єднаних Націй оперативно шукає на глобальному ринку 290 000 тонн кукурудзи для південноафриканських країн. В організації розглядають серед постачальників, зокрема, Мексику та Україну.

Південноафриканським країнам, які борються з наслідками рекордної посухи, викликаної Ель-Ніньо, доведеться імпортувати щонайменше 3 млн тонн кукурудзи. Причому, вже у найближчі місяці, пише Bloomberg.

За даними ВПП, понад 30 мільйонів людей, які постраждали від посухи, потребуватимуть гуманітарної допомоги до березня. Регіональні потреби у продовольчій допомозі будуть на чверть вищими, ніж у попередню сильну посуху у 2016-17 роках.

Цьогорічна засуха, яка в деяких країнах стала найсильнішою за останні 40 років, посилилася зміною клімату, заявили в ООН.

Тим часом Україна станом на 13 серпня зібрала майже 23 млн т та експортувала 2,2 млн т збіжжя. Показники були би вищими, якби не захоплення врожаїв окупантами на непідконтрольних Києву землях.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: