Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вода
  • Несимпатична і зловісна: на поверхні океану все частіше фіксують появу "риби Судного дня"

Несимпатична і зловісна: на поверхні океану все частіше фіксують появу "риби Судного дня"

Біля узбережжя Каліфорнії виявили рідкісну глибоководну рибу "Судного дня" або оселедцевого короля.

1 хв на прочитання24 Серпня 2024, 21:52
ФОТО: Глибоководна риба "Судного дня" / © Michael Wang / Owyn Snodgrass / FOX Weather ФОТО: Глибоководна риба "Судного дня" / © Michael Wang / Owyn Snodgrass / FOX Weather
Поділитись:

Біля узбережжя Каліфорнії виявили рідкісну глибоководну рибу "Судного дня". У районі пляжу Ла-Хойя-Коув у Сан-Дієго група дайверів знайшла мертву рибу завдовжки понад три з половиною метри. Пише видання IFLScience.

Нова поява риби "Судного дня" стала двадцятим зареєстрованим випадком виявлення цієї риби біля берегів Каліфорнії з 1901 року.

Оселедецевого короля (Regalecus russelii) називають рибою "Cудного дня" згідно з японською міфологією. Раз оселедець, що зазвичай живе на глибині 200-1000 метрів, піднімається до поверхні (і часом викидається на берег), це вірна ознака щонайменше майбутнього землетрусу. Хоча вчені наголошують, що для таких тверджень нема ніякого наукового підгрунтя. 

Та якраз за два роки до катастрофічного землетрусу та спровокованого ним цунамі, яке наробило біди на АЕС "Фукусіма-1" у 2011-му, на береги Японії викинулися десятки таких риб.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost