Догори
Дати відгук

Несподівано: вживання якої крупи призводить до загущення крові

Через цукор підвищується рівень глюкози

1 хв на прочитання17 Травня 2023, 15:26
Поділитись:

Густа кров набагато гірше рухається по судинах, що дає додаткове навантаження на серце, збільшуючи ризики виникнення тромбів, варикозу, тромбофлебіту, стенокардії, інфаркту.

Одним із продуктів, які роблять кров густішою, є гречка. Причому поєднання гречки з деякими продуктами лише посилює цей ефект. До них належать жирне м'ясо, копченості, консерви, алкоголь – всі вони також сприяють згущенню крові, яке може бути надто інтенсивним при їхньому спільному вживанні.

Також варто суворо контролювати кількість солодкого у щоденному харчуванні та за можливості не вживати продуктів та напоїв із доданим цукром.

Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Черга вагонів із зерном до портів Одеси зросла на 51%
Черга вагонів із зерном до портів Одеси за тиждень зросла на 51%
2 хв на прочитання51 хвилину тому
Фото з відкритих джерел
Україна увійшла до топ-6 світових експортерів ячменю у 2024 році
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Pixabay
Спільна висадка винограду: як сумісність сортів впливає на врожайність
2 хв на прочитання7 годин тому
Міжнародний день винограду Темпранільйо
Червона класика з Іспанії: час підняти келих за Темпранільйо
2 хв на прочитання11 годин тому
Міністерство економіки впроваджує платформу «Пульс» для збору зворотного зв’язку від бізнесу
1 хв на прочитанняВчора
Польські перевізники погрожують заблокувати всі пункти пропуску до кінця року
2 хв на прочитанняВчора
Кіровоградщина збирає перший урожай мигдалю, відкриваючи шлях промисловим садам
2 хв на прочитанняВчора
ЄС погодив спрощення спільної сільськогосподарської політики для підтримки фермерів
1 хв на прочитання11 Листопада 2025