Догори
Дати відгук

Несподівано: вживання якої крупи призводить до загущення крові

Через цукор підвищується рівень глюкози

1 хв на прочитання17 Травня 2023, 15:26
Поділитись:

Густа кров набагато гірше рухається по судинах, що дає додаткове навантаження на серце, збільшуючи ризики виникнення тромбів, варикозу, тромбофлебіту, стенокардії, інфаркту.

Одним із продуктів, які роблять кров густішою, є гречка. Причому поєднання гречки з деякими продуктами лише посилює цей ефект. До них належать жирне м'ясо, копченості, консерви, алкоголь – всі вони також сприяють згущенню крові, яке може бути надто інтенсивним при їхньому спільному вживанні.

Також варто суворо контролювати кількість солодкого у щоденному харчуванні та за можливості не вживати продуктів та напоїв із доданим цукром.

Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Хворе серце, літо і дача: 5 запитань до кардіолога
5 хв на прочитання25 хвилин тому
Петунії Догляд за квітником Розкішні квіти Добриво та полив
Як доглядати за петуніями, щоб були розкішні кущі і рясні квіти
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
Мавпяча віспа набирає обертів: у ПАР повідомили про перший летальний випадок
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення: ЦГЗ
Не лише внесок у благополуччя суспільства, а й користь для здоров’я: сьогодні Всесвітній день донора крові
6 хв на прочитання3 години тому
На Київщині кульова блискавка залетіла в будинок і влучила в газову трубу
1 хв на прочитання5 годин тому
Як у Спілберга: німецький зоопарк планує відродити вимерлих носорогів
5 хв на прочитання6 годин тому
Середня довжина пеніса у деяких країнах змінилася: ось про що свідчить оновлена світова статистика
3 хв на прочитання7 годин тому
Лікарі пояснили, що не можна пити у спеку, щоб не згущувалася кров
1 хв на прочитання7 годин тому