Догори
Дати відгук

Несподівано: вживання якої крупи призводить до загущення крові

Через цукор підвищується рівень глюкози

1 хв на прочитання17 Травня 2023, 15:26
Поділитись:

Густа кров набагато гірше рухається по судинах, що дає додаткове навантаження на серце, збільшуючи ризики виникнення тромбів, варикозу, тромбофлебіту, стенокардії, інфаркту.

Одним із продуктів, які роблять кров густішою, є гречка. Причому поєднання гречки з деякими продуктами лише посилює цей ефект. До них належать жирне м'ясо, копченості, консерви, алкоголь – всі вони також сприяють згущенню крові, яке може бути надто інтенсивним при їхньому спільному вживанні.

Також варто суворо контролювати кількість солодкого у щоденному харчуванні та за можливості не вживати продуктів та напоїв із доданим цукром.

Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Третій вихідний: чому Європа переходить на чотириденний робочий тиждень
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У одному з укаїнських міст планують підвищити тарифи на опалення в 1,6 раза: що відомо
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Боргова криза в українській "зеленій" енергетиці призвела до підриву довіри інвесторів
2 хв на прочитання4 години тому
Цвітіння Noctiluca scintillans в затоці Омана. Зображення створено ШІ
Море без життя? Біолюмінесценція стала передвісником світовий катастрофи
4 хв на прочитання5 годин тому
«Європа не буде вільною без України»: сильна промова прем’єрки Данії
5 хв на прочитання6 годин тому
Сад мрії: арки-парасольки для квіткових композицій — несподівано стильне рішення
2 хв на прочитання11 годин тому
Чоловік готовий віддати дім та заощадження незнайомцю – але з однією важливою умовою
5 хв на прочитання12 годин тому
Троє українців отримали тюремні терміни у справі про найбільшу партію кокаїну в історії Ірландії (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора