Догори
Дати відгук

Небезпечні продукти для хворих нирок: що заборонено вживати

Медики радять виключити з раціону деякі популярні продукти для збереження здоров'я нирок.

1 хв на прочитання13 Січня 2025, 22:50
П'ять категорій продуктів, які протипоказані при захворюваннях нирок П'ять категорій продуктів, які протипоказані при захворюваннях нирок
Поділитись:

Нирки є життєво важливим органом, що відповідає за фільтрацію крові та виведення шкідливих речовин з організму. При наявності проблем з нирками лікарі наполегливо рекомендують виключити з раціону певні продукти харчування, пише ТСН.

Першими в списку заборонених продуктів стоять перероблені м'ясні вироби. Дослідження показують, що регулярне споживання ковбас, бекону, шинки та напівфабрикатів не лише погіршує стан нирок, але й підвищує ризик серцево-судинних захворювань та передчасної смерті на 40%.

Другу категорію становлять деякі зелені листові овочі. Щавель, шпинат, ревінь та помідори, незважаючи на їхню загальну користь, містять кислоти, які можуть викликати запалення нирок.

Третя група включає певні види ягід - журавлину, сливи, чорнослив і смородину. При сечокам'яній хворобі ці ягоди можуть бути небезпечними через високий вміст природних кислот.

Четверта категорія - солодкі газовані напої. Високий вміст цукру та фосфору в них створює надмірне навантаження на нирки, особливо при наявності захворювань.

П'ята група - жирна риба та м'ясо. Незважаючи на загальну користь цих продуктів, при проблемах з нирками їх слід уникати через високий вміст тваринних жирних кислот, які важко переробляються нирками.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.