Догори
Дати відгук

Небезпечні фактори дзвону у вухах перерахував лікар

Ще одна причина дзвону у вухах - цукровий діабет.

2 хв на прочитання07 Березня 2022, 23:50
Поділитись:

Кожна людина хоча б раз відчувала дзвін і шум у вухах. Зазвичай цьому стану не надають значення, однак насправді воно може свідчити про багато хвороб. За словами лікаря-остеопата, невролога Олександра Євдокимова, існує кілька причин виникнення тинітусу.

Артеріальний тиск

При сильному дзвоні або шумі в вухах потрібно, в першу чергу, змінити артеріальний тиск. Відзначається, що тинітус викликає коливання тиску.

ЛОР-патологія

Якщо з тиском все добре, потрібно звернутися до отоларинголога, так як часта причина дзвону у вухах криється в ЛОР-патології. "Це можуть бути запальні захворювання, це можуть бути ураження слухового нерва, це можуть бути ураження центрів слуху в корі головного мозку різними новоутвореннями", - пояснив Євдокимов.

Запалення скронево-щелепного суглоба

Серед причин появи дзвону у вухах фахівець також виділив запалення або дисфункцію скронево-щелепного суглоба. Цей суглоб розташований поруч зі слуховим проходом.

Серцево-судинні захворювання

Тинітус можуть викликати і серцево-судинні захворювання атеросклеротичного спрямування. "Якщо в судині утворюються бляшки, виникає якась турбулентність і завихрення крові, і ми можемо сприймати це на слух або чути пульсуючий дзвін", - сказав Євдокимов. Він додав, що це пов'язано зі змінами локального тиску в видозміненій судині.

Проблеми з хребтом

Причиною дзвону у вухах можуть бути і проблеми шийного відділу хребта. Наприклад, остеохондроз може привести до ангіоспазму або звивистості судин, що загрожує підвищенням турбулентності крові. В цьому випадку тинітус часто буває одностороннім.

Прийом ліків

На виникнення тинітусу може вплинути і прийом лікарських препаратів. Ймовірно, це їх побічний ефект.

Цукровий діабет

Ще одна причина дзвону у вухах - цукровий діабет. Це захворювання вражає слухові клітини і волоски, що формують нервовий імпульс.

Хронічний стрес

Також люди можуть відчувати дзвін у вухах через хронічний затяжний стрес і тривожність. Це пов'язано зі спазмами найменших м'язів в організмі (придворних), що знаходяться в середньому вусі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost