Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Неагресивні види папороті для вашого саду — красиві і легко контролюються

Неагресивні види папороті для вашого саду — красиві і легко контролюються

Їх можна садити на декоративних клумбах, у садових вазонах або в затінених куточках саду.

1 хв на прочитання18 Грудня 2023, 00:36
Фото: Wallpaperflare Фото: Wallpaperflare
Поділитись:

Папороті прикрасять будь-який сад, додавши екзотичного шарму. Більшість видів папоротей доволі агресивні, через що потребують уваги та турботи. Проте існують види, які ростуть досить повільно і легко контролюються. Це чудовий вибір, якщо ви хочете створити гарний і доглянутий садок, не докладаючи зайвих зусиль. Саджанці таких папоротей можна розміщувати на декоративних клумбах, у садових вазонах або в затінених куточках саду, де іншим рослинам може бути важко рости.

1) Кочедижник жіночий (Athyrium filix-femina). Ця папороть має граціозні фрагментовані листки та волокнистий корінь. Вона росте повільно і не вимагає інтенсивного догляду. Кочедижник жіночий виглядає особливо ефектно в тіньових або напівтіньових місцях.

Папороть в саду Ландшафтний дизайн Фото
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

2) Кочедижник ніппонський (Athyrium niponicum). Ця папороть славиться своїм неординарним сизим листям і коричневими жилками. Вона теж росте повільно і додасть вашому саду незвичайної краси.

Папороть в саду Ландшафтний дизайн Фото
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

3) Багаторядник (Dryopteris). Цей різноманітний рід папоротей включає багато видів, які можуть бути досить невеликими і неагресивними. Вони добре ростуть в умовах помірної вологості та затінку.

Папороть в саду Ландшафтний дизайн Фото
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

4) Щитник чоловічий (Dryopteris filix-mas). Ця папороть має довге зелене листя і може декорувати ваш сад без великих зусиль із вашого боку. Вона може рости в умовах помірної сухості.

Папороть в саду Ландшафтний дизайн Фото
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

Обираючи ці неагресивні папороті для свого саду, ви можете насолоджуватися їхньою красою і водночас залишати свій сад доглянутим.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.