Догори
Дати відгук

Не забувайте про сонцезахисний крем: названо звички, які можуть бути смертельними

Звички, які можуть призводити до смертельно небезпечних станів.

1 хв на прочитання29 Червня 2023, 11:40
Поділитись:

Здорові звички оздоровлюють тіло, розум та загальний стан здоров’я, тоді як нездорові звички руйнують його та можуть скорочувати тривалість життя.

Неповноцінний сон. Погана якість сну та недосипання, особливо хронічне, можуть руйнівно діяти на неврологічне здоров’я. Декілька досліджень показали, що люди середнього віку, які сплять 6 або менше годин на добу, на 30% частіше страждають на деменцію. Також вчені пов’язують постійне недосипання з розвитком гіпертонії та хвороб серця, депресії, підвищеної тривожності.

Сидяче проведення часу. Медики попереджають: малорухливість убиває. Відсутність необхідної рухової активності та фізичних вправ значно збільшує ймовірність серцевих захворювань, ожиріння та діабету типу 2.

Нехтування захистом від сонця. Немає нічого поганого в тому, щоб насолоджуватися сонцем у теплу пору року. Його вплив на організм має вирішальне значення для регулювання багатьох функцій, включаючи циркадні ритми, рівні енергії, а також вироблення та засвоєння вітаміну D. Проте надто тривале перебування на сонці, особливо без сонцезахисного крему, може бути смертельно небезпечним. Надмірна дія сонячних УФ-променів – це одна з найпоширеніших причин плоскоклітинного раку шкіри та меланоми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.