Догори
Дати відгук

«Не маємо інших методів, окрім жорсткого локдауну» - епідеміолог

1 хв на прочитання27 Листопада 2020, 00:49
Фото: 5 канал Фото: 5 канал
Поділитись:

Розірвати ланцюжок поширення коронавірусу зможе лише двомісячний локдаун, а карантин "вихідного дня" запровадили, щоб занизити явку на місцеві вибори. Таку заяву зробив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" епідеміолог Сергій Кравченко.

"Ми не здатні виконати вимоги адаптивного карантину. Карантин вихідного дня — це абсолютне невігластво з точки зору епідеміології. Він був запроваджений з однією метою — занизити явку на місцеві вибори", - сказав Кравченко.

Також він пояснив механізм, за яким можна вирахувати тривалість ефективного жорсткого карантину.

"Строк інкубаційного періоду коронавірусної хвороби складає від 1 до 14 діб. Але в медицині більшає випадків, коли мова йде про 21 добу. Після перших клінічних проявів пацієнт ще 20 діб є заразним. Щоб ефективно боротися з недугою, потрібно ці всі цифри приплюсувати й помножити на два. Отримаємо жорсткі карантинні заходи на 2 місяці", - пояснив ситуацію епідеміолог.

Сергія Кравченка підтримав його колега епідеміолог Андрій Александрін. Він висловив думку, що локдаун для України неминучий.

Як ми інформували наших читачів раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в разі введення в Україні повного локдауну громадськість буде знати про нього заздалегідь.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.