Догори
Дати відгук

Не кришиться і не липне: 3 рецепти ідеальної желатинової глазурі

Глазур для паски з желатином легкий та надійний варіант.

2 хв на прочитання04 Травня 2024, 12:00
Рецепт глазурі Паска Великдень Рецепт глазурі Паска Великдень
Поділитись:

Желатинова глазур просто готується, не липне і не кришиться при розрізанні. І ще красиво блищить - якщо добре придивитися, то в цьому глянці можна побачити своє відображення. Біла без білка, апельсинова чи шоколадна глазур для паски зробить випічку особливою.

Желатинова глазур на цукрі без яєць

Найпростіший варіант глазурі, під силу навіть новачкам.

Інгредієнти:

  • цукор - 180 г;
  • вода - 70 мл;
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Замочіть желатин у воді, залиште на 20 хвилин. Змішайте цукор і воду, поставте варити на невеликий вогонь, постійно помішуючи. Варіть до появи бульбашок. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте, щоб розчинився. Збийте масу міксером - поки глазур не стане густою і білою. Відразу ж прикрасьте паски.

Апельсинова желатинова глазур

Ця желатинова глазур на цукровій пудрі готується теж просто і дуже ароматна.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 150 г;
  • апельсиновий сік - 30 г + 1 ст. л.;
  • цедра апельсина;
  • желатин - 5 г + апельсиновий сік - 30 мл.

Залийте желатин соком, залиште на 15-20 хвилин. З'єднайте сік і цукрову пудру, прогрійте, щоб цукор розчинився, але не кип'ятіть. Додайте желатин і збийте. В кінці покладіть цедру апельсина і влийте 1 ст. л. соку і збийте впродовж 1 хвилини.

Шоколадна желатинова глазур

Виходить м'якою і глянсовою. Її можна зберігати в холодильнику, а за необхідності підігріти. 

Інгредієнти:

  • цукор - 200 г;
  • вода - 100 мл;
  • вершки (жирність 33%) - 150 мл;
  • какао-порошок - 4 ст. л.;
  • сіль - дрібка;
  • ванілін - 1/4 ч. л.;
  • желатин - 10 г + вода - 50 мл.

Замочіть желатин в теплій воді, залиште на 10-15 хвилин. Змішайте цукор і воду і зваріть сироп - після того, як він закипить, проваріть ще 2 хвилини. Влийте теплі вершки в сироп, не знімаючи з вогню, перемішайте. Додайте какао і потримайте на вогні кілька хвилин, щоб суміш загусла. Розпустіть желатин на повільному вогні (до кипіння доводити не можна) і додайте в шоколадну масу, ретельно перемішайте. Всипте сіль і ванілін, перемішайте.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Які іграшки не можна вішати на ялинку 2026 року
Як правильно прикрасити ялинку, щоб задобрити Вогняного Коня
1 хв на прочитання7 хвилин тому
На Закарпатті оголошено жовтий рівень небезпеки через туман
Жовтий рівень небезпеки: Закарпаття накриє густий туман у ніч на 22 грудня
1 хв на прочитаннягодина тому
На станції «Академік Вернадський» народилося 1200 пінгвінят. Фото: Уніан
Рекордний сезон на Галіндезі: українські полярники нарахували понад 700 гнізд із малечею пінгвінів
1 хв на прочитання3 години тому
У Карпатах оновили гірський притулок «Рогнєска» для туристів
У Карпатах відремонтували притулок для туристів
1 хв на прочитання4 години тому
Йоль, Коляда та Сонцеворот: як змінити життя у найдовшу ніч року, поради від кармолога
3 хв на прочитання7 годин тому
Україна очолила Європейську мережу IANPHI: Ольгу Гвоздецьку обрано головою
1 хв на прочитання8 годин тому
Держрибагентство розпочало масштабну кампанію з розподілу квот на промвилов біоресурсів
1 хв на прочитання10 годин тому
Всесвітній день медитації: офіційне свято спокою та ментального здоров'я
2 хв на прочитання12 годин тому