Догори
Дати відгук

Не кришиться і не липне: 3 рецепти ідеальної желатинової глазурі

Глазур для паски з желатином легкий та надійний варіант.

2 хв на прочитання04 Травня 2024, 12:00
Рецепт глазурі Паска Великдень Рецепт глазурі Паска Великдень
Поділитись:

Желатинова глазур просто готується, не липне і не кришиться при розрізанні. І ще красиво блищить - якщо добре придивитися, то в цьому глянці можна побачити своє відображення. Біла без білка, апельсинова чи шоколадна глазур для паски зробить випічку особливою.

Желатинова глазур на цукрі без яєць

Найпростіший варіант глазурі, під силу навіть новачкам.

Інгредієнти:

  • цукор - 180 г;
  • вода - 70 мл;
  • желатин - 5 г + вода - 25 мл.

Замочіть желатин у воді, залиште на 20 хвилин. Змішайте цукор і воду, поставте варити на невеликий вогонь, постійно помішуючи. Варіть до появи бульбашок. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте, щоб розчинився. Збийте масу міксером - поки глазур не стане густою і білою. Відразу ж прикрасьте паски.

Апельсинова желатинова глазур

Ця желатинова глазур на цукровій пудрі готується теж просто і дуже ароматна.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 150 г;
  • апельсиновий сік - 30 г + 1 ст. л.;
  • цедра апельсина;
  • желатин - 5 г + апельсиновий сік - 30 мл.

Залийте желатин соком, залиште на 15-20 хвилин. З'єднайте сік і цукрову пудру, прогрійте, щоб цукор розчинився, але не кип'ятіть. Додайте желатин і збийте. В кінці покладіть цедру апельсина і влийте 1 ст. л. соку і збийте впродовж 1 хвилини.

Шоколадна желатинова глазур

Виходить м'якою і глянсовою. Її можна зберігати в холодильнику, а за необхідності підігріти. 

Інгредієнти:

  • цукор - 200 г;
  • вода - 100 мл;
  • вершки (жирність 33%) - 150 мл;
  • какао-порошок - 4 ст. л.;
  • сіль - дрібка;
  • ванілін - 1/4 ч. л.;
  • желатин - 10 г + вода - 50 мл.

Замочіть желатин в теплій воді, залиште на 10-15 хвилин. Змішайте цукор і воду і зваріть сироп - після того, як він закипить, проваріть ще 2 хвилини. Влийте теплі вершки в сироп, не знімаючи з вогню, перемішайте. Додайте какао і потримайте на вогні кілька хвилин, щоб суміш загусла. Розпустіть желатин на повільному вогні (до кипіння доводити не можна) і додайте в шоколадну масу, ретельно перемішайте. Всипте сіль і ванілін, перемішайте.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Чайний ґайд: що додати в горнятко, щоб зігрітися та подолати осінню втому
Чайний ґайд: що додати в горнятко, щоб зігрітися та подолати осінню втому
2 хв на прочитаннягодина тому
Михальчуку допомагає одягнути сорочку його товариш поранений український ветеран Денис Стратійшук. Фото: Білл О'Лірі/The Washington Post
Мінветеранів розширює медичні та соціальні можливості
2 хв на прочитання2 години тому
Скандал в Одесі: вихователі-кривдники уникають покарання через звільнення
"Стільці над головою": одесити вимагають реформи системи, де звільнення стає захистом для кривдників дітей
3 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Науковці встановили вік, коли люди почуваються найменш задоволеними життям
2 хв на прочитання5 годин тому
Жувальна гумка може допомогти серцю: пояснення лікарки
1 хв на прочитання6 годин тому
На Миколаївщині та Одещині з'являться п'ять нових еко-офісів для лісничих
1 хв на прочитання8 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на  п'ятницю, 31 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання9 годин тому
Як українські виробники адаптують бізнес до вимог ЄС щодо екологічного маркування
2 хв на прочитання10 годин тому