Догори
Дати відгук

Не дощ, і не сніг: як готується зустрічати туристів Буковель

Напередодні новорічних свят до відомого курорту вже почали з'їжджатися відпочивальники із сім'ями та поодинці, на несприятливу погоду не зважають.

1 хв на прочитання28 Грудня 2020, 15:18
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Попри несприятливі погодні умови для лижного спорту та карантин, у Буковелі в Івано-Франківській області українці вже почали активно відпочивати. Яка зараз ситуація на популярному гірськолижному курорті, стало відомо з онлайн-трансляції камер спостережень. 

У центрі курорту 28 грудня не малолюдно: готуються кататися на лижах до трьох десятків відпочивальників. Переважна більшість із них — молоді люди. Є сімейні пари з маленькими дітьми. Більшість надає перевагу лижам, вдалося помітити декілька любителів сноубордингу. 

Відпочивальники переміщаються невеликими групами. Чи дотримуються вони заходів безпеки в місцевих ресторанах, сувенірних крамницях і готелях сказати важко — камери не фіксують те, що відбувається всередині приміщень. 

І це попри те, що погода зараз не надто сприятлива для активного відпочинку. Буковель вкритий шаром снігу, але температура зараз на курорті — плюс 2 градуси за Цельсієм. Сніг почергово змінюється дощем. Вітер південний із поривами 18 метрів за секунду. 

Також досить проблемно дістатися до самого містечка. Автомобілістів попереджають про слизьку й вологу дорогу та чорний лід на автошляхах. 

Як стало відомо раніше, у Карпатах тепер діють правила як для Єгипту. Попри відсутність довгих перельотів, двері деяких курортних готелів  будуть закритими для тих відпочивальників, які не матимуть довідки про відсутність коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.