Флавоноїди, що містяться в журавлині, можуть допомогти знизити ризик серцевих захворювань і зміцнити здоров’я серця, кажуть фахівці. Морс з цієї ягоди також допомагає підвищити рівень “хорошого” холестерину до 121%, як показало дослідження, проведене американським хімічним співтовариством.
Проантоціанідіни в журавлинному соку пригнічують ріст різних ракових клітин. Дослідження також показали, що флаваноїди, якими багата журавлина, знижують ризик виникнення раку. Рекомендовано випивати склянку натурального морсу з журавлини щоранку. Це ідеальний спосіб почати свій день з антиоксидантної підтримки.
Журавлина багата клітковиною, це допомагає травній системі функціонувати гладко.
Дослідження наукових співробітників з Університету Флориди показало, що люди, які щодня випивали склянку журавлинного соку, рідше хворіли на застуду і грип. Це пов’язано з поліфенолами в складі ягоди, які захищають організм від вільних радикалів, кажуть експерти.