Багатьох господарок здивує той факт, що сумнівним інгредієнтом є куряче яйце. Його ми вводимо для того, щоб заготівля набула цілісної структури та тримала форму.
Яйце за рахунок своєї консистенції допомагає продуктам склеюватись у складі фаршу. Однак при смаженні яйце стає жорсткішим, через що тверднуть і м’які котлети.
Деякі кулінари відзначають, що “винне” у жорсткості не саме куряче яйце, а лише його білок. Тому при приготуванні котлет вводяться виключно жовтки. Такі котлети виходять досить смачними.
Деякі господині ніколи не вводили цей компонент до складу фаршу, але зазначають, що і без яйця котлети чудово тримають форму. Найчастіше хліб допомагає як зробити страву пишною, так і зв’язати компоненти між собою.
Неймовірно смачними виходять котлети, якщо замінити звичне яйце на звичайний крохмаль. Страва вийде пишною, смачною та соковитою.