Догори
Дати відгук

Названо сім домашніх засобів проти сухого кашлю

Спробуйте ці способи, щоб отримати необхідне полегшення.

2 хв на прочитання03 Січня 2024, 10:10
7 домашніх засобів від сухого кашлю 7 домашніх засобів від сухого кашлю
Поділитись:

Рефлекторна дія кашлю допомагає захистити ваші дихальні шляхи та легені від подразників. У той час як випадковий кашель є поширеним і нешкідливим явищем, постійний кашель, особливо якщо він сухий та супроводжується іншими симптомами, такими як застуда, грип, утруднене дихання або криваве мокротиння, може вказувати на серйозніші ускладнення. Тому вкрай важливо звернути на це увагу та лікувати такий стан.

Організація Health Shots зв'язалася з доктором Джиналом Пателем, дієтологом лікарні Apollo Spectra в Мумбаї, щоб дізнатися, які домашні засоби допоможуть вам позбутися сухого кашлю.

1. Мед
Мед давно використовується як сильнодіючий засіб від кашлю. У меду шалена кількість корисних властивостей. Він насичений антиоксидантами, має антимікробні та протизапальні властивості, які можуть полегшити біль у горлі.

2. Часник
Часник має противірусні, антибактеріальні та протизапальні властивості, які можуть бути ефективними при таких проблемах, як кашель і застуда.

Спробуйте змішати пасту з часнику та меду, щоб упоратися із сухим кашлем, і ви обов'язково відчуєте себе краще.

3. Імбир
Імбир має протизапальні властивості, які допомагають розслабити мембрани дихальних шляхів та зменшити кашель. Він також може полегшити біль у горлі та надмірне мокротиння. Можна випити імбирний чай, і після нього ви побачите добрі результати.

4. Куркума
Куркума корисна тим, хто має кашель. Куркума зазвичай зустрічається в кожному будинку і має противірусні, антибактеріальні та протизапальні властивості.

Спробуйте додати трохи куркуми в тепле молоко, щоб упоратися з кашлем.

5. Полоскання солоною водою
Сіль має антибактеріальні та противірусні властивості, які заспокоюють свербіж у горлі та очищають або зменшують виділення слизу. Змішайте чайну ложку солі зі склянкою теплої води і полощіть горло не менше двох разів на день.

6. Пара
Пара може допомогти позбутися закладеного носа і полегшити кашель. Візьміть миску з гарячою водою і додайте ефірну олію на ваш вибір. Нахиліться над чашею, накрийте голову рушником і вдихайте пару щонайменше 10 хвилин. Ви також можете використовувати зволожувач повітря або прийняти теплий душ для миттєвого полегшення.

7. Листя базиліка
Має антибактеріальні властивості, щоб зупинити сильний кашель. Пожуйте кілька листків базиліка, і ви зможете впоратися із кашлем.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.