Вєтрова Влада1 хв на прочитання11 Квітня 2023, 21:30
Сирна запіканка або сирна паска – обов'язкова страва на Великдень. За традицією готують її з сиру, яєць, борошна, цукру та родзинок. Але є інгредієнт, який допоможе спекти пишну та високу запіканку з ніжним смаком.
Якщо ви хочете порадувати свою родину саме такою випічкою, приберіть з рецепту борошно.
Його досвідчені господині замінюють на звичайний інгредієнт, який є на кожній кухні. Це – манка.
Для приготування нам знадобиться:
- сир домашній – 400 гр;
- яйця – 2 шт;
- манна крупа – 2 ст. л.;
- сметана – 2 ст. л.;
- цукор – 70-90 г;
- ванільний цукор – 30 г;
- вершкове масло
Як готувати:
- Сир потрібно добре подрібнити блендером, після цього додати цукор, яйця та сметану.
- Перемішати та додати манну крупу, після чого перемішати наше сирне тісто блендером до однорідної маси. І залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набрякла.
- Потім змастити вершковим маслом дно та стінки форми, не забувши припудрити ще й манкою. Перекласти до неї сирну масу.
- Випікати в духовці при 180 градусів 40-45 хвилин, залежно від характеристик побутової техніки.
- Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою.
Саме манка надасть блюду ніжної текстури. Крім того, суха манка разом із вологим сиром допоможе створити досить пишну запіканку.