Догори
Дати відгук

Названо рослину, яка значно поліпшує пам'ять, стимулює роботу мозку і знімає тривожність

У складі цієї рослини дуже багато активних і корисних речовин.

2 хв на прочитання21 Листопада 2023, 11:10
Які основні причини цілющого впливу розмарину Які основні причини цілющого впливу розмарину
Поділитись:

Дослідники з Медичної школи Університету Сент-Луїса повідомили, що розмарин, особливо екстракти, що містять антиоксиданти з цієї трави, можуть допомогти в навчанні і поліпшенні пам'яті, а також зменшити симптоми легкого когнітивного порушення, яке віщує розвиток деменції. Це дослідження було розроблено для оцінки потенційних фармакологічних взаємозв'язків між абсорбованим 1,8-цинеолом (що міститься в олії розмарину) після впливу аромату рослини на людину.

Розмарин як підсилювач когнітивних функцій

Одне дослідження, проведене на групі людей старше 50 років, показало, що регулярне вживання невеликої кількості розмарину у вигляді сушеного порошку позитивно впливає на поліпшення розумової працездатності.

Аромат розмарину і його дія на мозок

Також були проведені дослідження впливу аромату розмарину на когнітивні функції. Випробовувані люди протягом деякого часу вдихали розмариновий аромат, виконуючи завдання з обробки зорових імпульсів і математичні завдання на послідовне віднімання. Було помічено, чим вища концентрація аромату в повітрі, тим швидше і точніше виконувалися запропоновані завдання. Також люди, що брали участь в дослідженні, відзначили поліпшення настрою.

Результати аналізів, продемонстровані на конференції British Psychological Society провідними психологами Великої Британії, також показали деякі позитивні сторони аромату розмарину. Так, частина групи дітей шкільного віку була поміщена до кімнати, де розпорошували запах розмарину, а решта (які складали контрольну групу) не піддавались впливу аромату. І знову результат полягав у тому, що випробовувані, які зазнали впливу аромату, показали значно кращу продуктивність пам'яті, ніж контрольна група.

Розмаринова вода і поліпшення функцій пізнання

Експеримент, проведений на групі з 80 дорослих, яким давали пити 250 мл розмаринової води і простої мінеральної води, показав, що ті, хто п'є воду з додаванням рослини, демонструють кращі когнітивні функції, ніж ті, хто пив звичайну. Аналіз даних виявив низку статистично значущих невеликих позитивних впливів розмаринової води на пізнавальні здібності, які узгоджуються з раніше виявленими під час вдихання аромату ефірної олії.

Для чого потрібен розмарин

  • У складі цієї рослини стільки активних і корисних речовин, що застосування його в будь-якому вигляді сприяє: Підвищенню опірності організму інфекціям, бактерій і вірусів.
  • Нормалізації обміну речовин і травлення, роботи серця, судин і печінки, стабілізує тиск.
  • Виведенню шлаків і токсинів з організму, ранозагоювальну дію.
  • Рубцювання виразкових утворень і прискорює загоєння пошкодженої слизової шлунка.

Також прийом на ранніх стадіях настойки розмарину спільно з медичними препаратами здатне призупинити ріст пухлин. Застосовується при лейкемії, раку молочної залози і товстого кишечника.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я