Догори
Дати відгук

Названо продукти, які здатні знизити ризик раку простати

До продуктів, багатих лікопіном, відносяться помідори, дині, папайя, виноград

1 хв на прочитання14 Березня 2023, 22:17
Поділитись:

Автори нового дослідження з’ясували, що регулярне вживання різнокольорових фруктів і овочів знижує ризик раку передміхурової залози.

Вчені порівнювали концентрацію мікронутрієнтів у плазмі хворих на рак простати та здорових людей.

З’ясувалося, що у перших частіше були низькі рівні лютеїну, лікопіну, альфа-каротину та селену, а також високими рівнями заліза, сірки та кальцію. При променевій терапії траплялося більше пошкоджень у ДНК, якщо у пацієнтів мало лікопіну і селену в плазмі крові.

Так, до продуктів, багатих лікопіном, відносяться помідори, дині, папайя, виноград, персики, кавуни та журавлина. До продуктів, багатих на селен, — біле м’ясо, риба, молюски, яйця та горіхи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото ілюстративне
Свято для всіх: 20 серпня – офіційний привід полінуватися
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення ілюстративне.
Фото: Newscientist.com
Кровопивці під прикриттям: усе, що ви не знали (або боялися запитати) про москітів
2 хв на прочитання4 години тому
У Миколаєві розслідують розтрату 20 мільйонів на лікуванні немовлят
Посадовців лікарні підозрюють у розтраті 20 млн грн, виділених на лікування немовлят
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитанняВчора
Українець встановив світовий рекорд, перепливши Ла-Манш на спині
1 хв на прочитанняВчора
Вода на пляжах Житомирщини небезпечна для купання: фахівці виявили критичне забруднення
2 хв на прочитанняВчора
Від аналогового до цифрового: ШІ пише медичні нотатки, щоб лікарі рятували життя швидше
2 хв на прочитанняВчора
Україна увійшла до трійки лідерів на Всесвітніх іграх-2025, виборовши 44 медалі
1 хв на прочитання18 Серпня 2025