Догори
Дати відгук

Названо продукти, які здатні знизити ризик раку простати

До продуктів, багатих лікопіном, відносяться помідори, дині, папайя, виноград

1 хв на прочитання14 Березня 2023, 22:17
Поділитись:

Автори нового дослідження з’ясували, що регулярне вживання різнокольорових фруктів і овочів знижує ризик раку передміхурової залози.

Вчені порівнювали концентрацію мікронутрієнтів у плазмі хворих на рак простати та здорових людей.

З’ясувалося, що у перших частіше були низькі рівні лютеїну, лікопіну, альфа-каротину та селену, а також високими рівнями заліза, сірки та кальцію. При променевій терапії траплялося більше пошкоджень у ДНК, якщо у пацієнтів мало лікопіну і селену в плазмі крові.

Так, до продуктів, багатих лікопіном, відносяться помідори, дині, папайя, виноград, персики, кавуни та журавлина. До продуктів, багатих на селен, — біле м’ясо, риба, молюски, яйця та горіхи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Нові соціальні гарантії для довгожителів у Польщі
Довгожителі в Польщі отримуватимуть підвищені виплати 
1 хв на прочитаннягодина тому
Всесвітній день еволюції
World Evolution Day- 24 листопада - Всесвітній день еволюції
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитання23 Листопада 2024
Зображення згенеровано ШІ
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитання23 Листопада 2024
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитання23 Листопада 2024
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитання23 Листопада 2024
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитання22 Листопада 2024
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитання22 Листопада 2024