Догори
Дати відгук

Названо продукти, які здатні знизити ризик раку простати

До продуктів, багатих лікопіном, відносяться помідори, дині, папайя, виноград

1 хв на прочитання14 Березня 2023, 22:17
Поділитись:

Автори нового дослідження з’ясували, що регулярне вживання різнокольорових фруктів і овочів знижує ризик раку передміхурової залози.

Вчені порівнювали концентрацію мікронутрієнтів у плазмі хворих на рак простати та здорових людей.

З’ясувалося, що у перших частіше були низькі рівні лютеїну, лікопіну, альфа-каротину та селену, а також високими рівнями заліза, сірки та кальцію. При променевій терапії траплялося більше пошкоджень у ДНК, якщо у пацієнтів мало лікопіну і селену в плазмі крові.

Так, до продуктів, багатих лікопіном, відносяться помідори, дині, папайя, виноград, персики, кавуни та журавлина. До продуктів, багатих на селен, — біле м’ясо, риба, молюски, яйця та горіхи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Нічний сад: як перетворити вашу ділянку на чарівну оазу, що оживає після заходу сонця
3 хв на прочитання5 годин тому
Співаючий птах зарянка. Фото: Vai Unsplash
Пташиний світанок: навіщо птахи насправді співають вранці
3 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Елисавет Кириази
Іранські експортери фруктів розповіли про "війну" та страйки, що зривають торгівлю
2 хв на прочитанняВчора
Землі оборони на Одещині засіяли всупереч закону: екс-посадовиці повідомили про підозру
Понад 24 гектари землі Міноборони на Одещині незаконно засіяли: екс-посадовиці повідомили про підозру
1 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині "Міськводоканал" проігнорував припис екологів і продовжує забруднення вод та ґрунтів
1 хв на прочитанняВчора
ЄС визнав українські сертифікати для насіння соняшника, ріпака, сої та буряка
1 хв на прочитанняВчора
У TikTok популяризують небезпечний догляд за шкірою для дітей: у чому небезпека?
3 хв на прочитанняВчора
Синій скарб Карпат: що треба знати про унікального слимака, який є індикатором чистого лісу
2 хв на прочитанняВчора