Догори
Дати відгук

Названо продукти, які врятують від облисіння

Є способи допомогти пригнічувати гормон андроген

1 хв на прочитання01 Січня 2023, 21:47
Поділитись:

Генетично обумовлений стан випадання волосся не повинен бути неминучим. Є способи допомогти пригнічувати гормон андроген, дигідротестостерон (ДГТ), який в іншому випадку може пошкодити волосяні фолікули.

Якщо ви втрачаєте волосся і починають з'являтися залисини, то винуватцем, швидше за все, є поєднання вашої генетики та впливу ДГТ на ваше волосся. В даний час найбільш ефективним способом запобігання випаданню волосся є блокування ДГТ за допомогою фінастериду - рецептурних ліків від випадіння волосся. Деякі дослідження також показують, що певні продукти та добавки можуть знизити рівень ДГТ.

Одним із перших інгредієнтів, які ви, можливо, захочете додати до своєї кулінарії, є куркума.

Хоча немає доказів того, що куркума впливає на ріст волосся, деякі ранні дослідження показали, що вона може впливати на ДГТ. Щоденне вживання куркуміну (потужного антиоксиданту, що міститься в куркумі) знижує рівень ДГТ у мишей.

Ще одна перспективна галузь досліджень показує, що соєвий білок, що міститься в соєвих бобах, може допомогти знизити рівень ДГТ в організмі.

Лаурина кислота, речовина, що міститься в кокосовій олії, може впливати на фермент, який перетворює тестостерон в ДГТ. Іншим інгредієнтом, який варто враховувати при випаданні волосся, є зелений чай.

Деякі дослідження показали, що олія насіння гарбуза, отримана методом холодного віджиму з насіння гарбуза, може допомогти запобігти випадінню волосся та стимулювати їх зростання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.