Німецькі вчені прийшли до висновку, що сік чорноплідної горобини здатний знищити 97% коронавірусу в організмі за п'ять хвилин. В Інституті молекулярної вірусології Медичного центру Університету Ульма провели експеримент, змішавши натуральні продукти з вірусами і витримавши їх при кімнатній температурі. Повідомляє журнал bioRxiv
Потужну противірусну дію має, зокрема, гранатовий сік, - досить просто прополоскати ним горло, щоб позбутися від 80% патогенів COVID-19.
Відзначається, що руйнівний вплив на вірусні білки надають рослинні поліфеноли і кисле середовище.
Ранок кожного дня рекомендується починати зі склянки овочевого соку. Сокові комбінації можуть змінюватися залежно від смакових пристрастей і наявних у запасі продуктів. Найкращий сік – той, що містить багато вітаміну А. Для його приготування знадобляться три середніх морквини, по шматочку капустини й гарбуза та невеликий буряк. Можна додати листя салату, селеру, корінь петрушки. Такий сік, на відміну від фруктово-ягідного, є значно багатший на мінеральні речовини: калій, натрій, кальцій і залізо.
Протягом дня не забувайте про фрукти. Щоденна осіння норма — два яблука та дві помаранчі. Помаранчі можна замінити іншими цитрусовими – лимоном або грейпфрутом.
Тим часом, нутриціолог Анна Мельник прокоментувала для GreenPost теорію про те, що на кількість випадків зараження коронавірусом впливає якість води. Зокрема, ідеться про інформацію у ЗМІ щодо Швеції, яка має незрівнянно кращі коронавірусні показники, ніж Італія. І все це нібито через якість води. Мовляв, у Швеції можна пити воду навіть із туалету, і в цьому й полягає секрет, чому так мало шведів перехворіли на COVID-19.