Розвиток раку часто пов'язаний з продуктами, які підвищують рівень інсуліну.
Пристрасть до продуктів, які містять багато простих рафінованих вуглеводів, може довести до розвитку раку. Насамперед серед цих провокаторів раку медик назвав продукти з доданим цукром. Їхнє регулярне поїдання сприяє хронічно високому вмісту інсуліну в крові, яке і підвищує ймовірність розвитку злоякісних пухлин.
При регулярному вживанні таких продуктів, як газовані солодкі напої, білі макарони, хліб і рис, зростає рівень цукру, що призводить до викиду інсуліну.
Високий рівень інсуліну може сприяти виникненню резистентності рецепторів організму до цього гормону. Подібна зміна тісно пов'язана з підвищенням рівня цукру в крові, адже саме інсулін є відповідальним за його розподіл по клітинах. Як наслідок, можуть виникати процеси, що впливають на зростання тканин, включаючи злоякісні.
Симптоми, які можна помітити людей, чий організм постійно зазнає викидів інсуліну:
- зайва вага;
- випирає живіт;
- потовщення шкіри;
- потемніння шкіри в пахвах та інших ділянках тіла, де є складки шкіри;
- болі у м'язах, схожі на судоми.