Догори
Дати відгук

Названо продукти і напої, які подолають здуття живота

Близько 25 відсотків здорових людей рано чи пізно відчувають здуття живота.

1 хв на прочитання22 Травня 2023, 11:46
Поділитись:

Хоча це зазвичай спричинене скупченням газів у кишечнику, це також може бути результатом проблем із травленням, таких як закреп або непереносимість їжі.

І якщо це триває більше трьох тижнів і більше, варто звернутися до лікаря. Хоча здуття живота є звичайним явищем, це не повинно бути вашим звичайним відчуттям після кожного прийому їжі. Наш сучасний спосіб життя часто є сильним фактором, що сприяє таким симптомам здоров'я кишечника, як здуття живота, запалення, нерегулярні рухи кишечника та дискомфорт у животі.

Продукти та напої, які допоможуть зменшити здуття живота:

1. Вода. Допомагає очистити вашу систему, в ній немає неприємних цукрів або калорій, вона може допомогти вам краще перетравлювати їжу, а також запобігти переїданню.

2. Ферментовані продукти та напої. Кефір, чайний гриб та кімчі, а також інші ферментовані продукти в цілому відмінно підходять для травлення та сприяють процвітанню хороших бактерій, але перевірте вміст цукру та інших добавок у куплених у магазині версіях.

3. Овочеві та фруктові соки. Вони добре підходять для виведення токсинів, постачання вітамінами та іншими поживними речовинами для енергії та відновлення клітин.

4. Овочі та клітковина. Включіть у свій раціон багато рослинної клітковини, особливо якщо у вас повільний транзит - збільшення кількості клітковини разом з рідиною допомагає ефективно переміщати їжу травним трактом і запобігає утворенню газів, що викликають здуття живота.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.