Не всі продукти харчування дають організму енергію. Це важливо знати, готуючи собі сніданок, обід та вечерю, пише meta.ua.
Перший продукт, який впливає на продуктивність — кава. Річ у тому, що з часом наднирники, що виробляють кортизол і адреналін після чашки напою, звикають до підбадьорливого ефекту кофеїну і перестають на нього реагувати.
Також не варто зловживати хлібобулочними виробами та солодощами, а саме пластівцями та йогуртами. Ці продукти активізують підшлункову залозу, яка за допомогою інсуліну намагається відрегулювати рівень цукру в крові. Як результат — втома і дратівливість.
Окрім цього, фахівці радять виключити з раціону деякі м'ясні продукти, зокрема, сосиски, ковбасу і червоне м’ясо. Це пов’язано з тим, що на перетравлення такої їжі організм витрачає чималу кількість енергії. Тому після такого сніданку замість насичення приходить відчуття втоми.