Догори
Дати відгук

Названо поширені причини передчасної смерті

Медики назвали ключові фактори передчасної смерті.

1 хв на прочитання28 Лютого 2023, 23:40
Поділитись:

Сімейні лікарі Томі Мітчелл та Сіма Бонні перерахували в інтерв’ю ключові причини передчасної смерті. Говорячи про трійку лідерів серед них, лікар Сіма Бонні повідомила: "Харчові звички безпосередньо впливають на тривалість життя".

Бонні підкреслила, що зловживання алкоголем та промислово обробленими продуктами асоціюється з цілою низкою порушень, що сприяють небезпечним захворюванням та загрожують життю. Зокрема, подібна звичка пов’язана зі значною схильністю до діабету, хвороб серця, раку.

Ще одна ключова обставина, що передчасно вкорочує життя, – стрес. Тривалий вплив стресу на організм негативно відбивається на гормональній системі через надмірне виділення стресових гормонів. У свою чергу гормональні порушення є пусковим механізмом хвороб, що ведуть до передчасної смерті.

"Постійний стрес негативно відбивається на серці, ендокринній, травній системах, сприяючи діабету, аутоімунним, онкологічним захворюванням", – сказала доктор Боні.

За словами лікаря Томі Мітчелла, ще одна поширена причина короткого життя – ризикована поведінка, якій сприяє відмова від контролю над своїми уподобаннями, звичками, небажання критичніше оцінювати свої вчинки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost