Овочі поставляють в організм людини не тільки вітаміни, але й мінеральні речовини, такі як залізо, магній, фосфор, кальцій, калій. Більш того, овочі і фрукти містять в собі органічні кислоти і ефірні олії
Броколі
Броколі по праву завоювала звання суперфуду: цей хрестоцвітий овоч надзвичайно багатий на вітаміни А, В6, С і К, калієм і клітковиною. Завдяки своєму складу, броколі допомагає у профілактиці серцево-судинних захворювань та проблем із ШКТ, покращує мозкову діяльність та стан шкіри. Крім того, капуста містить мінімум калорій, що робить її ідеальним дієтичним продуктом.
Кольорова капуста
Цей хрестоцвітий овоч неодмінно має стати частиною вашого раціону. Цвітна капуста - відмінне джерело антиоксидантів, омега-3 жирних кислот, вітамінів та мінералів. При цьому вона низькокалорійна та підходить для приготування найрізноманітніших страв.
Буряк
Ще один неймовірно корисний коренеплід - буряк. Він багатий вітамінами групи В, вітамінами А, С, РР, калієм, фосфором та незамінними амінокислотами. Активні речовини, що містяться в цьому яскравому овочі, запобігають появі судинних спазмів, чистять судини та знижують артеріальний тиск.
Спаржа
Спаржа чудова за всіма параметрами: вона смачна, корисна та з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Цей овоч - криниця вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини, а калорій практично не містить.
Морква
Цей яскравий овоч - справжнє джерело антиоксиданту - бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Регулярне вживання моркви в їжу сприятливо позначиться на здоров'ї очей, стані шкіри і допоможе уповільнити старіння.