Догори
Дати відгук

Названо найшкідливіші продукти для волосся: залисини гарантовані

Здоров'я безпосередньо впливає на красу, а наш раціон відбивається як на рівні енергії, так і зовнішності

2 хв на прочитання10 Серпня 2023, 11:47
Розвиток діабету часто залишається непоміченим, особливо на його початковій стадії. Розвиток діабету часто залишається непоміченим, особливо на його початковій стадії.
Поділитись:

Більшість людей помилково вважають, ніби облисіння або витончення волосся належать виключно до чоловічих проблем. Виявилося, що подібні питання турбують і жінок. Вчені визначили найшкідливіші продукти для волосся, які в буквальному сенсі позбавляють вас розкішної шевелюри.

Про корисні та шкідливі жири хоч раз у житті чув кожен. Перші містяться в оливковій олії, авокадо та червоній рибі, а організму від них тільки краще. З другими все набагато гірше, адже вони призводять до серцево-судинних захворювань і навіть провокують деякі види раку. Знаходяться вони в червоному м'ясі та смаженій їжі.

За даними експертів з Womans wWrld, дослідники знайшли взаємозв'язок між випадінням волосся і вживанням їжі з підвищеним рівнем шкідливого жиру.

Вчені з Токіо вивчили вплив такої дієти на здоров'я і в якості експерименту годували деяких дорослих мишей жирною їжею. Іншим давали корисну їжу зі стандартним набором вітамінів і мінералів.

З'ясувалося, що всього за чотири дні високий вміст жиру в раціоні призвів до розвитку залисин. Найсильніше всього ефект проявився у літніх особин.

Автори стверджують, що через жирну їжу волосяні фолікули втрачають запас стовбурових клітин. За нормального циклу росту вони активуються і зміцнюють корінь, що необхідно для росту волосся. Якщо ж цикл порушений, активація не відбувається.

Тобто що більше жирів отримує організм, то швидше виникають збої й утворюються молекули, через які запускається процес окислення і блокування відновлення фолікулів. У результаті випадіння волосся прискорюється, а на місці густої копиці виникають лисини.

Ризик істотно знижується в разі переходу на середземноморську дієту, а також збільшення в раціоні кількості свіжих овочів і зелені, стверджують дослідники.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я