Американські вчені провели масштабні дослідження, в ході яких з’ясували, який напій найкраще знижує окислювальний стрес і запальні процеси в організмі. Вчені вивчили безліч різних продуктів і з’ясували, що саме натуральний апельсиновий сік має найбільш сприятливий вплив на роботу всього організму. Про це повідомяє newsyou.info.
В одній склянці апельсинового фрешу (250 мл) міститься добова доза вітаміну С , який потрібен для здоров’я людини. Саме тому лікарі рекомендують вживати апельсиновий фреш при зниженні імунітету, при прогресуючій ангіні, під час грипу та при авітамінозі. А ще розглянутий напій діє як жарознижувальний, протизапальний і знижує артеріальний тиск засіб.
Справа в тому, що в апельсиновому фреші міститься максимальна кількість абсолютно різних з’єднань і речовин, що зменшують запалення. Фахівці пояснили, що говорять виключно про стовідсотковий апельсиновий сікбез додавання цукру.
«Апельсиновий сік без цукру значно знижує рівень відомий маркер запалення – інтерлейкіна 6, як у здорових людей, так і у дорослих з хронічними запаленнями, а також двох додаткових маркерів виховного і окисного стресу», – розповіли автори наукової роботи. Крім того, вони з’ясували, що такого ефекту можна досягти завдяки високому вмісту флавоноїдів і аскорбінової кислоти в апельсинах.
Як відомо, названо продукти, що підвищують ризик смерті на 40%.