Догори
Дати відгук

Названо 7 ранніх попереджень про захворювання, котрі більшість жінок ігнорує

Зверніть увагу!

4 хв на прочитання03 Вересня 2023, 11:48
Поділитись:

Кожна людина має здатність адаптуватися до довкілля. Це середовище може бути внутрішнім (наші думки, почуття, фізичний стан тощо) чи зовнішнім — люди, місця, речі і так далі. Цей неймовірний дар має одну причину: виживання. Але трапляються моменти, коли цей геніальний механізм виживання може заплутати нас. Одним із прикладів є те, коли ми, свідомо чи несвідомо, проходимо повз символи, якими тіло намагається попередити нас. Ми ніби пасивно приймаємо щось і вирішуємо нічого не робити. У найгіршому випадку ці симптоми можуть бути ознаками хвороби.

Портал Power of Positivity розповідає про 7 запобіжних ознаках хвороб, які більшість жінок ігнорує.

1) Занадто часте сечовипускання

Що це може означати: необхідність постійно мочитися може сигналізувати про проблеми з нирками чи сечею, включаючи інфекцію сечових шляхів. Це також може бути можливою ознакою бактеріального чи гормонального дисбалансу.

Як це визначити: урологи, які є лікарями, що спеціалізуються на розладах сечовивідних шляхів, вважають, що мочитися понад 8 разів протягом 24-годинного періоду ненормально. Звісно, подумайте про щоденне споживання рідини.

2) Більш важкі місячні

Що це може означати: причина аномально важкого циклу може бути такою ж невинною, як занадто велика кількість вправ або зміна погоди. На жаль, це також може бути ознакою хвороби чи іншого розладу здоров'я, включаючи проблеми з маткою чи щитоподібною залозою.

Як це визначити: важкі місячні (менорагія) визначається як цикл, який триває понад сім днів. Більш важка, ніж зазвичай, кровотеча, що супроводжується менструальними спазмами, є ще однією ознакою, як наявність тромбів на тампоні.

3) Незвичайні виділення

Що це може означати: є багато можливих причин, таких як розлад кишківника, інфекція або запальний стан, включаючи запальний розлад кишківника.

Як це визначити: якщо ваші екскременти мають ненормально неприємний запах або з'являються зелене забарвлення, то може бути розумно звернутися за порадою до лікаря.

4) Зміни грудей

Що це може означати: будь-який біль або фізична зміна грудей, які не можна пояснити менструальним циклом або фізичною травмою, дуже важливі. Не слід дуже гостро реагувати, але рак молочної залози відносно поширений, і будь-які аномалії вимагають огляду кваліфікованим фахівцем.

Як це визначити: набряк, роздратування, ямочки, біль у грудях чи соску, почервоніння чи потовщення грудей чи соска, і навіть виділення є можливими ознаками захворювання.

5) Постклімаксна кровотеча

Що це може означати: кровотеча після менопаузи не є нормальною і має бути перевірена. У той час як кров'яні виділення чи кровотечі можуть бути абсолютно нешкідливими, це також може бути результатом чогось серйозного — раку, інфекції чи травми.

Як це ідентифікувати: як ми вже згадували, нормальні цикли тривають до семи днів. Періодичні порушення є ймовірною ознакою те, що щось негаразд.

6) Раптова втрата ваги

Що це може означати: раптова втрата ваги може бути результатом захворювань кишківника, депресії, гастроентериту, бактеріальної інфекції, розладу щитоподібної залози і навіть раку.

Як визначити можливу проблему зі здоров'ям: «нез'ясовною втратою ваги» вважається схуднення до 4,5 кг або на 5 % ваги вашого тіла протягом 6-12-місячного періоду. Крім того, зверніть увагу на те, що інші говорять про вашу зовнішність, або якщо ваші близькі висловлюють занепокоєння.

7) Зростання волосся в місцях, де його бути не повинно

Що це може означати: швидше за все гормональний дисбаланс. Гормони андрогену та тестостерону можуть викликати несподіване зростання волосся, наприклад, на обличчі. Якщо його не зупинити, простий гормональний дисбаланс — досить нешкідливий при правильному лікуванні — може виявлятися порушення обміну речовин, безпліддя та навіть підвищений ризик раку.

Як визначити можливу проблему зі здоров'ям: якщо ви жінка, то, ймовірно, звертаєте увагу на своє тіло. Якщо ви бачите різке зростання волосся навколо обличчя, плечей, рук, спини чи ніг, то гарною ідеєю буде візит до лікаря.

Також названо 6 ознак нездорової щитоподібної залози: «Схоже на ознаки сучасного життя, а не симптоми захворювання».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.