Названі продукти і трави, здатні швидко очистити печінку від токсинів
Дослідження показують, що вони сприяє регенерації клітин органу.
Печінка виконує безліч функцій, однією з яких є фільтрація крові. Крім того, вона виробляє жовч для травлення і підтримує метаболізм. При неправильній роботі органу з'являються чіткі симптоми, серед які пожовтіння шкіри і білків очей.
Очищення за допомогою трав і спецій
Печінка може отримати величезну користь від дієти, яка багата травами і спеціями. Одна з них - розторопша. Ця рослина використовується для виготовлення найпопулярнішої добавки для здоров'я печінки. Її активний компонент - силімарин - має антиоксидантні та протизапальні властивості. Дослідження показують, що він сприяє регенерації клітин органу.
Крім того, варто задуматися про вживання куркуми. Ця ароматна золотава спеція широко використовується в індійській кухні. Вона добре відома своїми антиоксидантними і протизапальними властивостями, які використовують навіть при лікуванні злоякісних утворень.
Вживання певних продуктів
Перш за все, варто відмовитися від оброблених продуктів, цукровмісних напоїв і алкоголю. Медики рекомендують переглянути раціон харчування, додавши в нього більше корисної їжі. До неї відносяться:
• Ягоди, зокрема, яскраво забарвлені - чорниця, малина і ожина. Вони містять антоціани, які захищають печінку від запалення;
• Кульбаба, коріння і листя якої відомі своїми очисними властивостями;
• Цитрусові - апельсини, грейпфрути і лимони. Вони містять з'єднання d-лімонен, яке захищає печінку від окислювального стресу, викликаного дієтою з високим вмістом жирів;
• Горіхи і насіння - насіння соняшнику, мигдаль і арахіс містять вітамін Е, потужний антиоксидант;
• Ферментовані продукти - корисні пробіотики, допомагають виводити токсини з кишечника і позбавляють організм від важких металів;
• Хрестоцвіті овочі - глюкозинолати в броколі, капусті та цвітній капусті можуть допомогти видалити шкідливі речовини з кровотоку;
• Продукти, що підвищують рівень глутатіону - потужного антиоксиданту, що виробляється в печінці. Він збирає токсини і виводить їх з сечею. Найбільше його міститься в шпинаті, авокадо і спаржі;
• Зелений чай - що містяться в ньому фітохімічні речовини сприяють детоксикації печінки.