Названі п'ять способів знизити ризик інсульту
Експерти Гарвардської медичної школи розповіли про п'ять універсальних правил для зниження ризику інсульту.
Фахівці відзначають, що профілактику інсульту необхідно почати негайно. В першу чергу, слід знизити вживання солі. Виключити з раціону ковбаси, чипси, копченості з м'яса і риби.
По-друге, для зниження ризику ожиріння, пов'язаного з високим артеріальним тиском, лікарі рекомендують регулярно займатися спортом.
Необхідно вживати в їжу жирну рибу, рапсове, кукурудзяне, соняшникове масла, авокадо і мигдаль.
Також, лікарі радять збільшити споживання овочів і фруктів.
Крім того, важливо кинути палити. Ця звичка здатна підвищити артеріальний тиск, збільшити ризик інсульту і завдати серйозної шкоди всьому організму.