Корисна ягода для захисту від раку та попередження інфаркту

1 хв на прочитання02 Серпня 2023, 22:35
Чи безпечно їсти полуницю діабетикам

Полуниця - відмінне джерело вітаміну С,

Одним з основних факторів здоров'я є харчування. Відомо, що певні продукти можуть нашкодити організму, в той час, як інші здатні захищати від різних недуг. До числа найбільш корисних ягід експерти зі здорового харчування віднесли полуницю, пише Eatthis.com.

Для здоров'я серця

Полуниця багата корисними для серця антиоксидантами, які допомагають знизити ймовірність серцево-судинних захворювань, пригнічуючи виробництво загального і "поганого" холестерину (ЛПНЩ – ліпопротеїни низької щільності).

З'ясувалося, що у жінок молодого і середнього віку, які щотижня з'їдали мінімум три порції полуниці або чорниці, ризик інфаркту був на 34% нижче. З точки зору вчених Гарвардської медичної школи, високий рівень антоціанів в ягодах розслабляє кровоносні судини, допомагаючи знизити артеріальний тиск, і запобігає серцево-судинні проблеми.

Захист від раку

Відомо, що антиоксиданти здатні запобігати пошкодження клітин, викликане вільними радикалами, що може спровокувати розвиток онкологічних захворювань.

"Еллагова кислота, яка вважається одним з найпотужніших антиоксидантів в полуниці, пригнічує ріст ракових клітин», - поділилися подробицями експерти зі здорового харчування Теммі і Лакатос Шамес. Крім того, як відзначили дієтологи, в полуниці багато фісетіна - флавоноїду, що володіє потужними протизапальними і антиканцерогенними властивостями.

Для здоров'я очей

Полуниця - відмінне джерело вітаміну С, який допомагає захистити очі від вікових захворювань. Фітонутрієнти і фолієва кислота, що входять до складу ягід, також допомагають боротися з катарактою.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: