Догори
Дати відгук

Назвали найрезонансніші екологічні злочини минулого місяця

Вони відбулися у країнах по цілому світу

1 хв на прочитання15 Жовтня 2020, 14:03
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

У вересні 2020 року Інтерпол зафіксував низку резонансних екологічних злочинів у світі. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив голова ДЕІ Андрій Мальований. 

 В центрі уваги міжнародних правоохоронних  організацій опинилися злочини, які завдали шкоди водному світу та контрабанда деревини.

Так, у Перу під час спецоперації "Амазонас", була виявлена  організація Лос-Патронес-де-Укаялі, очолювана колишнім поліцейським. Злочинці вирубували тисячі гектар унікальних  місцевих лісів  для продажу закордон.

У Франції  бетонна фабрика, що належить цементній компанії Lafarge, протягом кількох років скидала свої стічні води в річку Сену. Правоохоронні органи вже відкрили кримінальну справу.

У Бразилії Федеральна поліція змогла визначити осередок масштабних пожеж у регіоні. Вогонь знищив понад 25 тис. гектарів і підійшов до меж Національного парку Пантанал Мато-Гросу та Серра-ду-Амолар.

Як писав GreenPost раніше, в Україні збільшилася кількість злочинів проти довкілля. За сім днів інспектори виявили вирубки дерев, незаконний видобуток корисних копалин та замор риби.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко