Догори
Дати відгук

Навколо Києва — пожежі, токсичні хмари сунуть на місто

1 хв на прочитання19 Серпня 2020, 13:41
Поділитись:

Протягом вихідних навколо Києва відбулось кілька десятків пожеж, внаслідок яких утворились тонни токсичних хмар, які нині йдуть на місто. Про це написав у Facebook голова комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«Протягом вихідних у Київській області рятувальники 35 разів гасили полум’я, яке охопило траву на загальній території 17 гектарів; 11 випадків загоряння сміття також зафіксовано на Київщині минулих вихідних; вчора тільки у Києво-Святошинському районі – 3 пожежі в екосистемах… Тонни токсичних речовин, утворених через згоряння сміття і трави, великою хмарою сунуть на Київ», - написав депутат.

Він впевнений, що винні у цих та інших пожежах, в першу черги, палії трави.

«В цій ситуації дивує небажання українців брати на себе відповідальність. Вони мріють про чисте повітря – без смогу та небезпечних забрудників. Але щовесни і на початку осені знаходяться люди, які палять траву», - наголошує Яловий.

Водночас на відомому сайті IQAir, що публікує індекс забрудненості повітря у містах світу, у Києва зараз цілком нормальні показники, які мають свідчити про те, що до міста не добрався дим від навколишніх пожеж.

Нагадаємо, Гідрометцентр і ДСНС сьогодні попередили про надзвичайну пожежну небезпеку практично по всій території України.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.